nlc.hu
Gasztro

Sütemények csatasorban – nemzeti trikolórban

Ilyen szépségekkel ünnepelték a hazai cukrászdák március 15-ét!

Mit kíván a magyar nemzet? Jó süteményeket egészen biztosan, ebben nincsen jobb vagy bal oldal.

Jó volt látni, hogy a március 15-ei nemzeti ünnepen milyen kreatív sütemények, torták és monodesszertek születtek a hazai cukrászok keze alatt.

Pesten, a Ráday utcai Nándori Cukrászda fogalom az édesszájúak körében. Most sem hazudtolták meg magukat, és meghirdették a Liszt. Cukor. Tojás! szentháromságát, és a nemzeti sütemény 12 pontot.

A Nándori Cukrászda 12 pontja

Liszt. Cukor. Tojás! / Fotó: Nándori Cukrászda

A Nándori nyaranta tudvalevőleg kultikus fagylaltlelőhely és az év összes hónapjában a sütemények és torták zarándokhelye. Magyarország Cukormentes Tortája is készült itt (Csokis kaland), és minden ünnepen előállnak valami egyedivel. Ezúttal például

csokis és puncsos mignonokon olvashattuk és haraphattuk a Nemzeti dalt, Petőfi saját kézírásával és arcmásával.

Látványos és egyedi megemlékezés.

Csokis mignon, kávés mignon és puncsos mignon Nándori Cukrászda

Fotó: Nándori Cukrászda

A ’48-49-es forradalom és szabadságharc után egy évtizeddel már, 1858-ban már folyt a Gerbeaud-ház építése az V. kerületben. A Vörösmarty téri műintézmény ma az országimázs része, a zserbó-szelet és a konyakos meggy szülőhelye. A Gerbeaud-ban ezzel a szép süteménnyel ünnepeltek.

Március 15-i torta, Gerbeaud

Fotó: Gerbeaud Café

Rosenstein Tímea a híres VIII. kerületi vendéglős Rosenstein-család tagja és szenvedélye a pite. Nincs olyan nagyobb ünnep, amelyre ne állna elő saját süteményekkel, íme, Rosenstein Timi kiáltványa 12 pontban március 15-re!

A pite by Rosenstein Tímea

Fotó: A pite, Rosenstein Tímea

Szeged után immár Győrben is áldozhatunk a túrógombóc iránti szenvedélyünk oltárán. A Gombóc Túróbárban minden a túrógombóc körül forog, eszméletlen kreativitással közelítik meg ezt a fontos kérdést. A hazafiak nemzeti kísérőkkel is kérhetik, zöld szórással, fehér tejföllel, piros málnaszósszal!

Fotó: Gombóc Túróbár Manufaktúra

Fotó: Gombóc Túróbár Manufaktúra

Egy igazi zászlóalj sorakozott fel a Maroniban. A pomázi cukrászdában gyümölcszselétől piroslik a nemzeti sütisereg, amik a zászlós hadtesten kívül egy monodesszert és egy mignon is március 15-ei ünneplőbe öltözött.

Maroni Cukrászda

Fotó: Maroni Cukrászda

Maroni Cukrászda

Fotó: Maroni Cukrászda

Az erdélyi Kovászna megyében, Sepsiszentgyörgyön működik a gyönyörű újhullámos süteményeket kínáló Flour Power cukrászda. Ők a sztár státuszú Őrség Zöld Aranyát készítették el március 15-i különleges kiadásban fehér csokival, de cukor- és lisztmentesen.

Őrség Zöld Aranya

Különleges kiadásban / Fotó: Flour Power Instagram

Gönyűn várja vendégeit az Erebe Terasz, nem mindennapi panorámával. Szép kilátások a süteményes pultra és a Dunára, a nemzeti színű meringue-es pite pedig igen látványosra sikerült.

Fotó: Erebe Terasz - Cukrászda és Fagyizó

Fotó: Erebe Terasz – Cukrászda és Fagyizó

A kocka alakú fánkokban utazó The Box Donut debreceni fánkozójában liofilizált málnával, fehér cukormázzal és pisztáciatörettel idézték még a nemzeti zászlót. A fánkozólánc gourmet édességeit országszerte hét nagyvárosban kóstolhatjuk.

fánkok, The Box Donut

Fotó: The Box Donut

Bács-Kiskun vármegyében, Soltvadkerten kalácsok születtek. A Szent Korona Cukrászda már készül a húsvétra, és nemzeti színekbe vonta a kalácsait. A családi cukrászda 1971 óta szolgálja ki vendégeit.

Fotó: Szent Korona Cukrászda

Fotó: Szent Korona Cukrászda

A budaörsi Suhajda önmagában is történelem. Az eredetileg szegedi cukrászda története több mint 110 évre nyúlik vissza, Suhajda József cukrász emléke ma is él. A Suhajdában tegnap főszerepet kapott monodesszertben málna-, fehércsoki- és pisztáciaréteg alkotta a trikolórt.

Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra

Fotó: Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra

A siófoki Kálmán Imre sétányról sokaknak lehetnek kánikulai fagylaltemlékei. A Dinasztia Cukrászda azonban egész évben a nagyérdemű rendelkezésére áll, így március idusán is. Trikolór macaronokkal készültek az ünnepre.

Dinasztia Cukrászda macaronok

Fotó: Dinasztia Cukrászda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top