nlc.hu
Gasztro

Fenséges ebéddel látták vendégül a törökországi mentőegységeket a Gundelben

A Gundel étteremben látták vendégül a törökországi mentőcsapatokat, a kutyákat is beleértve!

A magyarországi török nagykövetség jelezte, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor magyar mentőcsapatoknak, ezért köszönet-ebéddel kedveskedtek nekik a Gundelben.
Magyar mentőcsapatok a Gundelben

Ahogy a Magyar Konyha írja, Gundel Károly igazi vendéglátó volt, aki visszajáró vendégeit családtagként kedvelte. Az étterem jelenlegi vezetői a mai napig megőrizték ezt a tradíciót.

A török nagykövetség munkatársai gyakran fordultak meg a Gundelben, ezért természetes volt, hogy az étterem vezetői a földrengés tragédiája után megkeresték a hazai török nagykövetséget és a felajánlották a segítségüket. A nagykövetség munkatársai jelezték, hogy szeretnék kifejezni hálájukat a bátor mentőcsapatoknak, így született meg a köszönet-ebéd gondolata.

Nem más ez, mint egy közös étkezés a hősökkel a Gundel Palota Erzsébet Királyné díszteremben, amire nemcsak a mentőcsapatok tagjai kaptak meghívót, hanem a mentőkutyák is: nekik is járt a fehér abrosz és a finom falatok.

Kíváncsi vagy, mit ettek a különleges vendégek?

A mentőcsapat tagjainak:

Gulyásleves
Paprikás csirke nokedlivel, tejfölös uborkasalátával
Rákóczi túrós

A négylábúaknak:

Párolt borjú színhús, vele főtt tésztával

A beszámolókból úgy tudni, hogy az ebéddel minden meghívott maximálisan elégedett volt. A kutyák kisebb csoportokban lakomáztak, hogy ne okozhassanak gondot a villámsebesen táplálkozó, mások ebédjére áhítozó vendégek. Aki kért, még repetát is kapott!

Nyitókép: Facebook (Magyar Konyha)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top