nlc.hu
Gasztro

Azt hitte, hogy áfonyás gofrit eszik, igazából csak penészes volt

Egy férfi megette a penészes gofrit, mert azt hitte, hogy áfonyás

Redditen osztotta meg a történetet.
penészes gofri

Vannak azok a pillanatok, amikor utólag jövünk rá, hogy valami hülyeséget csináltunk – ilyesmi történt egy Reddit-felhasználóval is, aki megevett vagy két penészes gofrit, mire rájött, hogy a kék foltok a reggelijén nem az áfonyának, hanem gombás fertőzésnek köszönhetők.

„Megettem kettőt ebből az áfonyás gofriból, aztán amikor fel akartam melegíteni egy harmadikat, akkor láttam, hogy a csomagolása szerint ez sima gofri. Penészes gofrit ettem” – írta a bejegyzéshez.

A kommentelők imádták a sztorit, többeknek is kreatív ötletei támadtak.

„Csak képzeld azt, hogy kéksajtot vagy penicilint ettél” – írta valaki arra utalva, hogy a gyógyszert a penészgomba segítségével fedezte fel Alexander Fleming.

Más kicsit komolyabbra vette a figurát: „Fun fact: a penész egy gomba, így a foltok, amelyeket látsz, csak a penész termő részei. Az egész gofri tele lehet micéliummal. Általánosságban elmondható, hogy egy kis penész elfogyasztása nem okoz bajt, de ha légszomjat, hányingert, lázat vagy hasmenést tapasztalsz, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz. Emellett tartsd meg azokat az extra gofrikat még egy darabig. Ha megbetegszel, egy minta birtokában az orvosok könnyebben tudnak kezelni” – írta.

Többekben felmerült, hogy hogyan nem érezte a penész ízét a posztoló, de ő erre reflektálva megírta, hogy elég náthás, ami a szaglását és az ízérzékelését is teljesen eltompította.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top