nlc.hu
Gasztro

Egy ideig kapható lesz mártogatósként is a Big Mac szósz

Egy ideig kapható lesz mártogatósként a Big Mac szósz

Jön a Big Max- szósz mártogatós formában.

Várhatóan április 27-én mártogatós formában is megjelenik a McDonald’s éttermek étlapjain a híres és közkedvelt Bic Mac-szósz, írja a Foxbusiness nyomán a Telex. A mártogatósok azonban csak ideiglenesen jelennek meg a McDonald’s étlapjain, és a Chicken McNuggets mellé járnak majd ingyen, a többi ételhez pedig választani lehet, felárért.

Big Mac

Fotó: Getty Images

A szósz nem mai darab, mármint olyan értelemben, hogy a története egészen a 60-as évek végére nyúlik vissza, csak úgy mint a Bic Mac hamburgernek. 

A szendvics eredetileg nem is Big Mac névre hallgatott, hanem „Kék Szalag burger” vagy „Az arisztokrata” neveken volt ismert. A Nosalty azt írja, hogy a mai Big Mac szinte teljesen azonos a kezdeti verzióval, egyedül a szósz az, amely az évek során több változtatáson is átesett.

2017-ben egy amerikai receptoldalra kikerült egy lista, amelyről azt állították, hogy az a hétpecsétes titkos szósz összetevőinek listája. A hozzávalókat itt tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top