nlc.hu
Gasztro

Így válaszd ki a friss epret

Zseniális trükk a TikTokról, hogy a legfrissebb epret válaszd a boltban

Egy nő sokkolta a tiktokosokat férje trükkjével, hogy mindig a legfrissebb bogyós gyümölcsöket tudja kiválasztani a boltban.

Tagadhatatlan, hogy a friss bogyós gyümölcsök megvásárlása a szupermarketben manapság már luxusnak számít, mivel az árak az egekbe szöknek néhány legkedveltebb élelmiszerünk esetében. Így az utolsó dolog, amire szükségünk van, amikor hazavisszük őket, hogy a vásárlást követő napokban megpenészedjenek.

Egy tiktokker azonban, aki a naptown_thrifts névre hallgat a közösségi oldalon, megosztotta a férje zseniális módszerét, amellyel biztosítja, hogy mindig a legfrissebb bogyókat kapja, amikor elmegy a boltba.

Amikor a férjem bogyós gyümölcsöket vesz, azok sokkal tovább tartanak és sokkal jobb az ízük, mint az általam vásároltaknak – mondja a nő, majd bemutatja, hogy pontosan hogyan csinálja a férje. – Végül rájöttem a titkára, hogy megfordítja őket, és azt veszi meg, amelyik nem ragad a doboz aljára.”

@naptown_thrifts I just buy the ones that dont look moldy and gross but apparently, he has a whole system!! #sustainableshopping #sustainableliving #reducefoodwasteathome #shopsmartshopsustainable ♬ Lucky Girl - Carlina

Míg sokan úgy gondolták, hogy ez a legjobb hack az interneten, mások azt mondták, hogy nekik megvan a saját módszerük. „Öblítsd le a bogyókat ecetes oldatban, és hagyd őket teljesen megszáradni. Ez gombaölő, és segít, hogy tovább eltarthatóak legyenek” – írta egy kommentelő. Mások a befőttesüvegekre esküdtek a bogyók frissen tartására: Tedd a bogyós gyümölcsöket befőttesüvegekbe. Örökké elállnak.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top