nlc.hu
Gasztro

Spórolás kuponokkal

Évente 2 milliót spórol kuponokkal az anya

A kanadai családanya saját bevallása szerint megszállottja a kuponok használatának.

Dianne Debarros évente nagyjából 2 millió forintnak megfelelő összeget takarít meg azzal, hogy újságokban, illetve az interneten talált kuponokkal csökkenti a bevásárlásai költségeit.

A kétgyermekes kanadai anya már 2017 óta használ kuponokat, azonban akkor vált igazán megszállottjává a kuponozásnak, amikor a világjárvány idején az élelmiszerárak emelkedni kezdtek. Korábban hetente átlagosan 200 dollárt költött élelmiszerekre, de ezt sikerült mindössze 30 dollárra csökkentenie.

„Próbálunk spórolni, hogy házat vehessünk, mivel jelenleg nincs saját otthonunk. Mivel minden drágul, a megtakarított pénz egy része másra megy majd, de egy jelentős összeget már félretettünk a házvásárláshoz szükséges előlegre” – árulta el, mire költik a megspórolt pénzt. 

Dianne Debarros

Dianne Debarros (Fotó: SWNS/Profimedia)

Hozzátette az is: kezdetben titokban kuponozott, mert attól félt, hogy a családja azt fogja hinni, pénzzavarba kerültek. „Azt hittem, a családom reakciója negatív lesz, de pozitív volt, és büszkék rám, hogy ennyit spórolok. Ez óriási változást hozott az életünkbe.”

A kuponokkal vásárolt dolgokból Dianne a családtagjainak is ajándékoz, illetve közösségi élelmiszergyűjtő pontokon is adományoz, mivel fontosnak tartja, hogy támogassa a megélhetési válsággal küzdő embereket.

Elmesélte azt is, hogy rengeteg elkötelezett kuponozóval tartja a kapcsolatot Kanadából és az Egyesült Államokból, akik összetartó közösséget alkotnak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top