nlc.hu
Gasztro

Kígyó az aldis brokkoli csomagolásában

Rémisztő: kígyót talált az aldis brokkoli csomagolásában

Az Aldi egyik vásárlója megrémült, miután felfedezett egy fiatal hegyesorrú siklót, aki brokkoliszacskójában rejtőzik.

A 63 éves Neville Linton azt mondta, hogy „ijesztő” élmény volt megtalálni a rusnya hüllőt a zacskóban.

A nagyapa elmesélte, hogyan vásárolta meg a zöldséget a múlt hónapban az Aldi stourbridge-i (West Midlands) fióktelepén, és tárolta a hűtőben, mielőtt három nappal később kivette, hogy elkészítse az ételt.

Amikor eltávolította a műanyag csomagolást, a szár közelében találta meg az egyébként nem mérges kígyót. Utóbbi is előfordult már: egy fiú talált mérges kígyót ugyancsak egy aldis salátában, Ausztráliában.

Mr. Linton fél a kígyóktól, ezért rokonai ugrottak be, hogy kikanalazzák a lényt a zacskóból. Később a közeli Dudley Állatkertbe vitték, ahol hegyesorrú siklóként azonosították.

A faj Délnyugat-Európából származik, és bár nem mérgező, haraphat.

Még szerencse, hogy nem hagytam kint a brokkolit a konyhában, különben elszabadult volna a házban. Ez óriási kockázatot jelentett volna számunkra, mert két kiszolgáltatott ember él itt” – mondta.

Linton úrnak kompenzációt ajánlottak fel, de neki ez nem elég. „Óriási következményekkel járna számunkra, ha kikerült volna a házba. Ráadásul fóbiás vagyok a kígyókra, így ennek érzelmi hatása is van.”

Az Aldi szóvivője szerint ez elszigetelt incidens, amit kivizsgálnak, és elnézést kérnek a férfitől.

A hegyesorrú siklók leginkább Portugáliában, Spanyolországban, Dél-Franciaországban és Olaszország egyes részein találhatók. Agresszívvé válhatnak, ha fenyegetik őket, és képesek kellemetlen szagot kibocsátani.

(via)

kígyó

Váratlan meglepetés lapult a brokkoliszacskóban (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top