nlc.hu
Gasztro

Levágott fejű kígyó gyilkolta meg a séfet

Leveshez levágott kígyó feje végzett a sztárséffel

A kígyó feje már vagy 20 perce le volt vágva, mikor harapott.

Igencsak bizarr halálesetről számolt be a nemzetközi sajtó: egy jónevű kínai étterem séfét ugyanis 20 perccel azután marta halálra egy mérgeskígyó, hogy levágta a fejét – írja a Borsonline.

Leveshez levágott kígyó feje végzett a sztárséffel

Leveshez levágott kígyó feje végzett a sztárséffel. Fotó: Unsplash

A fosani éttermet vezető Peng Fan büszke volt arra, hogy a távol-keleten rendkívül népszerű, kígyókból készült fogások is szerepelnek az étlapján. Épp egy ilyet készített akkor is, amikor a tragédia megtörtént.

Lefejezte a sziámi kobrát, megfőzte a húsából a levest, majd amikor hozzálátott a konyha kitakarításához húsz perccel később, a hüllő feje belemart, halálos mérget fecskendezve a testébe. Noha a mentők hamar a helyszínre értek, nem elég gyorsan ahhoz, hogy segíthessenek. Ugyan a köpködőkobrák mérgére létezik ellenszer, de szinte azonnal a marás után be kell adni – az állat idegmérge ugyanis fél óra alatt képes végezni egy emberrel. Úgy tűnik, azután is, hogy levágták a fejét. Persze tudatosságról szó sincs, a harapás reflexmozgás volt.

Ha megkívántad volna a levest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top