3 gyors és proteinben gazdag, isteni vacsora

Balogh Sarolta | 2023. Augusztus 08.
Készítsünk gyors és egyszerű vacsorákat, amelyek nem csak finomak, de még fehérjében is gazdagok! Mutatunk 3 tuti receptet, amelyekbe örökre beleszeretünk.

Az egészséges és sportos életmódhoz elengedhetetlen a megfelelő fehérjebevitel. Nincs szükség arra, hogy fehérjeturmixokat igyunk, mivel egy egyszerű vacsorával is elérhetjük mindennapi céljaink. Bemutatunk három gyorsan elkészíthető, ugyanakkor kiemelkedően tápláló és ízletes vacsorát, amelyek tele vannak proteinnel és friss összetevőkkel.

Nem csak a hús lehet gazdag proteinforrás

A protein – köznapi nevén: fehérje – szükséges az izomépítéshez, az immunrendszer működéséhez, valamint a számos fontos folyamat támogatásához a szervezetben. Ha nem fogyasztunk húst, akkor is könnyen be tudunk juttatni elegendő fehérjét, ha az alábbi kiváló növényi alapú proteinforrásokat beépítjük az étrendünkbe:

Ez is érdekelhet Megnézem

Az alábbi három recept mindegyike tartalmaz húst.

Big Mac taco

Hozzávalók:

Elkészítés

Melegítsük elő a serpenyőt magas hőfokon. Fűszerezzük meg a marhahúst, majd a videón látható módon egyenletesen terítsük ki minden tortillára. Helyezzük ezeket a húsos felükkel a serpenyőbe, és süssük, ameddig a hús megpirul. Ha ez elkészült, akkor fordítsuk meg és olvasszuk rá a sajtot. Adjuk hozzá a többi feltétet és készen is van az ínycsiklandozó vacsora.

Szezámos csirke sült rizzsel

Hozzávalók a rizshez:

Hozzávalók a csirkéhez és a szószhoz:

Elkészítés

Egy forró serpenyőbe tegyük bele a fagyasztott zöldséget és a tojást. Sütés közben jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a már megfőzött rizst. Öntsük meg világos szójaszósszal, keverjük jól össze, és vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a szezámmagolajat is és vegyítsük el jól.

A szószhoz keverjük össze egy tálkában a mézet, a rizsborecetet, a világos szójaszószt, a fokhagymát és a ketchupot. Keverjük jól össze.

A felkockázott csirkemellet szórjuk meg hagyma- és fokhagymaporral, kukoricaliszttel, és jól rázzuk össze. Forró serpenyőbe tegyük bele az olajat, majd a húst is. Főzzük aranybarnára magas hőfokon. Ha ez megvan, akkor öntsük hozzá a szószt. Adjuk hozzá a vízzel kevert kukoricalisztet, és keverjük össze. Szórjuk meg szezámmaggal és tálalhatjuk is.

Paradicsomos tészta

Hozzávalók:

Elkészítés

A sütőt 400 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe beletesszük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, az oregánót, sózzuk és borsozzuk. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal és jól átforgatjuk. Fedjük le alufóliával, és süssük 30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük további 10 percig.

Óvatosan vegyük ki az edényt a sütőből, és miután kissé lehűlt, tegyük át turmixgépbe, 1/2 csésze parmezán sajttal együtt. Addig turmixoljuk, amíg szép és sima lesz.

Készítsük el a választott tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Tegyünk félre 1/2 csészét a tészta főzővizéből. Csepegtessük le a tésztát, és öntsük a tetejére a paradicsomszószt, a maradék parmezán sajttal és a tésztavízzel együtt. Vonjuk be jól a tésztát a szósszal. Készen is vagyunk, tálalhatjuk a vacsorát!

(Fotó: Getty Images)

Exit mobile version