nlc.hu
Gasztro

Egyszerű ételek, amikor semmi sincs a hűtőben

Egyszerű ételek, amikor semmi sincs a hűtőben

Éhesek vagyunk és nincs mit készítenünk vacsorára? A hűtő pont olyan üres, mint korgó gyomrunk? Aggodalomra semmi ok, minden helyzetből van kiút!

Üres a hűtőnk, üres a fagyasztónk. Egyik lábunkról állunk a kamra előtt, semmi nincs, amit ehetnénk. Már annyira éhesek vagyunk, hogy a mennyei manna se lenne kielégítő. A helyes megoldás az lenne, ha rendelnénk kaját.

Ne nyissuk meg azonnal az alkalmazást! Ne is ugorjunk el a sarki büfébe vagy étterembe, a pizzarendelést is halasszuk el egy másik napra. Nincs szükségünk másra, mint egy kis kulináris inspirációra! Valószínűleg nem kong az ürességtől se a hűtőnk, se a kamránk, így akad annyi alapanyag, hogy összedobjunk valami egyszerű fogást.

Bemutatunk néhány olyan ételt, amelyet bármikor összeüthetünk, amikor úgy érezzük, hogy semmi ehető nincsen a lakásban.

Rántotta

Fehér tányérban rántotta.

Rántottát szinte mindenki tud készíteni

Sok embernél mindig van kéznél tojás. Az sem szégyen, ha ezt a kiváló fehérjeforrást vacsorára fogyasztjuk. A rántotta az egyik legjobb étel, amelyet mindenkinek el kell tudnia készítenie. Egy nagyszerű rántottából nem csak reggelit vagy villásreggelit, hanem ínyenc vacsorát is lehet készíteni.

Vegyük például ezt a Gordon Ramsay által inspirált rántottareceptet. Mi a titka ennek a tökéletesen habos rántottának? A crème fraiche, de ha nincs kéznél, használhatunk helyette tejfölt vagy görög joghurtot is. A recept többi részében csak vajra és néhány őrölt fűszerre van szükség, és pillanatok alatt össze is áll.

Tonhalas ragu

Tonhalas ragu piros edényben.

Tonhalas ragut se nehéz készíteni

Tonhalkonzerv, száraztészta, fagyasztott borsó és egy doboz gombakrémleves a legfontosabb összetevői ennek a klasszikus receptnek. A 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldre nincs is igazán szükség, és bármilyen zsemlemorzsa helyettesítheti a pankót ebben a tonhalas ragu receptben. A legjobb az egészben, hogy ami a sütőből kijön, az csípős, sajtos, ragacsos, fehérjében gazdag és finom, ami bizonyítja, hogy ez a régimódi recept miért is állta ki az idők próbáját.

Rizses bab

Két fehér tálkában rizses bab.

Finom vacsora két olcsó összetevőből

Rizsből számos gyors ételt készíthetünk, a rizses bab is ezen pofonegyszerű fogásokhoz tartozik. Nem bonyolult, hiszen a legfontosabb összetevők a rizs és a bab, utóbbit érdemes előre beáztatni. Próbálkozhatunk új dolgokkal is, egészítsük ki a receptet hagymával, paprikával vagy akár zellerrel, hogy némi extra ízt kölcsönözhessünk az ételnek. A fűszerek sem elhanyagolhatóak, használjunk széles választékból: paprika, fokhagymapor, hagymapor, oregánó, kakukkfű és természetesen só meg bors.

Húsgombócos fogás

IKEA húsgolyó menü

Az otthon készült húsgolyó is nagyon finom

Az IKEA-s húsgombócokért mindenki oda meg vissza van. Nem csak a húsimádók élvezhetik ezeket a nyalánkságokat, hiszen ehetünk húsmentes vagy zöldséges golyókat is. Bármikor előránthatjuk ezeket a golyókat a fagyasztóból, és gyorsan elkészített krumplipürével már fogyaszthatjuk is. Az ízélmény pont olyan lesz, mintha az étteremben fogyasztanánk a hosszas bolyongás után.

Ez is érdekelhet Megnézem

Avokádós pirítós

Két szelet avokádós pirítós.

Avokádós pirítóst napszaktól függetlenül bármikor ehetünk!

A rántottához hasonlóan az avokádós pirítós is tökéletes étel a nap bármely szakaszában. Gazdag, krémes és laktató, illetve csak pirítósra, avokádóra és egy kis citromlére van szükségünk, valamint természetesen sóra és borsra. Amennyiben meguntuk már az egyszerű avokádókrémet, akkor kipróbálhatunk más variációkat is.

Sült bab

Sült bab.

Egy tál ízletes sült babnak nehéz ellenállni

Nincs egyszerűbb egy babkonzerv pürésítésénél. Egy hagyma és néhány fűszer megpirítása egy kis citromlével olyan receptté varázsolja ezt a sültbab-receptet, amelyet újra és újra el fogunk készíteni. Ha elfogyott a hagyma, és csak egy citrom kifacsart leve vagy akár lime-lé van nálunk, akkor sem lesz gond. A kulcs a felhasznált fűszerekben rejlik, amelyek biztosan lapulnak a konyhában. Nyugodtan hagyjuk ki a hagymaport és használjunk friss hagymát. Ez érvényes lehet fordított esetben is: tehetünk bele fokhagymaport, ha nincs friss gerezdünk. Tálaljuk az egészet rizzsel, és máris kész a vegetáriánus lakoma.

Wrap

Ízletes wrapek.

A wrap az egyik leglustább étel

Otthon nem igazán tudjuk leutánozni azokat a gyrosokat és wrapeket, amelyeket gyakorlott kezek készítenek már évek óta. Azonban megpróbálkozhatunk valami sajátos megoldással, akár alapanyaghiányban szenvedünk, vagy csak hirtelen kell elpusztítani mindent a hűtőből. A fő hozzávaló a tortilla lap. Ha ez megvan, akkor engedjük szabadon fantáziánk, és töltsük meg a lapot olyan hozzávalókkal, amelyeket szívesen fogyasztunk.

Készíthetjük bármiből, ami éppen kéznél van. Maradék csirke? Dobjuk bele. Csak sajt, hús nélkül? Semmi gond. Legyen a wrap vegetáriánus. Mindig jó néhány zöldség, az egyedi ízekért. Ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem. Ezekkel is pont olyan szabadon játszhatunk, mint a többi hozzávalóval.

(Forrás: Mashed, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top