nlc.hu
Gasztro

Gyors ételek a mikróból

Villámgyors ételek egyenesen a mikróból

A mikrohullámú sütő az egyik legnagyszerűbb háztartási gép, ami gyors és energiatakarékos alternatívát kínál a hagyományos sütők és főzőlapok helyett. Mutatjuk, melyek azok az ételek, amelyeket a mikrohullámú sütőben is elkészíthetünk.
Mikrohullámú sötőben készített muffin

Reggeli ételek

Rántotta: A mikrohullámú sütőben elkészített rántotta a létező legkönnyebb és leggyorsabb reggeli. A mikró mellett szól, hogy kevesebb zsiradékot igényel, mint a serpenyőben készített változat, és az elkészítési idő is jóval rövidebb. A tojásokat verjük fel egy tányérban, sózzuk, fűszerezzük, majd 1-2 perc alatt süssük készre!

Zabkása: A zabkása elkészítése a mikrohullámú sütőben ugyancsak gyorsabb és kevésbé macerás, mint a főzőlapon. Egyszerűen keverjük össze a zabpelyhet, a vizet vagy tejet és a sót egy tálban, majd 2-3 percig melegítsük a mikróban.

Köretek

Főtt kukorica: Amikor szezonja van a kukoricának, az egyik legzseniálisab köret készülhet belőle. A kukoricát csomagoljuk be nedves papírtörlőbe, és 2-6 perc alatt főzzük puhára a mikróban.

Krumplipüré: A mikróban elkészíthető leggyorsabb köret a krumplipüré. A krumplit első körben főzzük meg a mikróban, majd törjük össze, adjuk hozzá a tejet, a vajat, a fűszereket, és melegítsük össze a kész masszát! Az így készült püré krémesebb és kevésbé ragadós, mint a főzőlapon készített változat.

Főételek

Lazac: Aki eddig nem merte kipróbálni, adjon egy esélyt a mikróban sült lazacnak, az ugyanis nemcsak, hogy gyorsan megvan, de egyenletesen sül át. A lazacot sózzuk, borsozzuk és citrommal ízesítsük, majd fedjük le és egyszerűen melegítsük 3-4 percig.

Cukkinis tócsni: A cukkinit reszeljük le, préseljük ki a felesleges levet, majd keverjük össze a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. A masszából készítsünk pogácsákat, majd 2-3 perc alatt süssük meg azokat. A mikróban készített tócsni kevésbé zsíros, ráadásul energiatakarékosabban készül el.

Desszert

Bögresüti: A mug cake, avagy a bögresüti nem véletlenül sokak nagy kedvence. A hozzávalókat (például liszt, cukor, tojás, olaj, tej és kakaópor) csak össze kell keverni egy bögrében, majd 1-2 perc alatt összesütni a mikróban. Végeredményül egy puha, omlós és ízletes süteményt kapunk.

Gyümölcsös puding: Tegyük a gyümölcsöt (például alma, körte vagy málna) egy tálba, cukrozzuk és fűszerezzük, majd a mikróban melegítsük puhára. Következő lépésben adjuk hozzá a pudingport és a tejet, majd melegítsük addig, amíg a puding megköt.

Forrás: bbcgoodfood
Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top