nlc.hu
Gasztro

7 mikróban készíthető étel

7 meglepő étel, amelyet mikróban is elkészíthetünk

Sok család életét megkönnyíti a mikró használata. Most azonban bemutatunk olyan ételeket, amelyeket nem csak bevágunk melegedni, hanem meg is főzhetünk!

A mikrohullámú sütő nemcsak gyorsasága miatt népszerű, hanem azért is, mert rengeteg kreatív lehetőséget rejt magában. Meglepő módon a mikró nemcsak fagyasztott ételek melegítésére jó, hanem olyan ínycsiklandó fogások elkészítésére is alkalmas, amelyeket talán eddig még soha nem gondoltunk volna. Íme, 7 olyan meghökkentő étel, amelyet hagyományos sütő nélkül is elkészíthetünk!

Csinosan berendezett konyha.

A mikró sütésre-főzésre is alkalmas!

Mikróban sült édesburgonyachips

Az édesburgonyachips remek alternatívája a hagyományos burgonyachipsnek. Szeleteljük fel vékony szeletekre az édesburgonyát, majd helyezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tányérra. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és szórjuk meg sóval és fűszerekkel ízlés szerint. A mikróban alacsony fokozaton süssük 10 percet, majd forgassuk át őket, és süssük újabb 5 percig. Íme, egy ropogós, egészséges rágcsálnivaló!

Sajtos tócsni

A tócsni igazi magyaros kedvenc, de valószínűleg nem gondoltuk volna, hogy mikróban is elkészíthető. Reszeljük le a krumplit, és facsarjuk ki a levét. Adjunk hozzá apróra vágott hagymát, tojást, lisztet, sót és borsot. Keverjük össze, majd helyezzük kanállal kis kupacokba egy sütőpapírral bélelt tányérra. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük a mikróban magas fokozaton 10 percig. A végeredmény: sajtos, ropogós tócsnik!

Mikróban sült frittata

A frittata olasz omlett, amelyet sütőben szoktak megsütni, de a mikróval is könnyedén el lehet készíteni. Verjünk fel tojásokat egy tálban, majd adjunk hozzá zöldségeket, sajtot és fűszereket. Öntsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tányérra, majd süssük magas fokozaton 2-3 percig. El is készítettünk így egy gyors, fehérjedús reggelit vagy könnyű vacsorát.

Ez is érdekelhet Megnézem

Banános muffin

Mikróban is lehetséges finom, szaftos muffint készíteni. Keverjünk össze banánt, tojást, zabpelyhet, sütőport és ízlés szerint édesítőt egy tálban. Öntsük a masszát muffinformákba, majd süssük magas fokozaton 3-5 percig.

Mikrós pizza

Margarita pizza.

Bizony, pizzát is süthetünk mikróban!

Igen, jól olvastuk! A pizza is elkészíthető mikrohullámú sütőben. Készítsük el a pizzatésztát és kenjük meg szósszal és kedvenc feltéteiddel. Süssük magas fokozaton 5-7 percig. A végeredmény: egy fenséges, meleg pizza, amit nem kell a hagyományos sütőben sütni!

Mikróban sült csokoládés fondant

A csokoládés fondant a profi cukrászok alkotása, de a mikró segítségével mi is könnyedén elkészíthetjük! Keverjünk össze vajat, cukrot, tojást, lisztet és kakaóport egy tálban. Öntsük a masszát csészékbe, majd süssük magas fokozaton 1-2 percig. A közepén még folyós csokoládéval – egyszerűen isteni!

Sült lazac

A lazac elkészítése mikróban meglepő lehet, de igenis lehetséges! Helyezzük a lazacfilét egy mikróálló tálba, és locsoljuk meg olívaolajjal, sóval, borssal és friss citromlével. Fedjük le, majd süssük magas fokozaton 8-10 percig. A végeredmény: omlós, ízletes lazac, ami igazi csemege!

(Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top