nlc.hu
Gasztro
Diana hercegnő kercvenc diétás étele

Itt a recept! Ez volt Diana hercegnő kedvenc diétás étele

Egykori szakácsa elárulta az egészséges, diétás fogás receptjét, melyet Lady Di a legszívesebben fogyasztott. Ez azt jelenti, hogy akár te is kipróbálhatod!

Darren McGrady volt királyi séf a Huffpostnak adott korábbi interjújában elmondta: Diana hercegnő a bulimia leküzdése után az egészséges életmódra összpontosított. Ennek része volt a zsírmentes diéta is. 

A séf Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen című könyvében leírta annak a könnyű, zsírmentes fogásnak a receptjét is, melyet Lady Di a legjobban szeretett fogyasztani: ez pedig nem más volt, mint a töltött kaliforniai paprika.

Diana hercegnő

Diana hercegnő (Fotó: Boris Spremo/Toronto Star via Getty Images)

A recept:

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű, piros kaliforniai paprika
  • ¼ csésze olívaolaj
  • ½ csésze durvára vágott hagyma
  • 1 csésze finomra szeletelt gomba
  • 1 cukkini, felkockázva
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ só és frissen őrölt bors
  • 2 paradicsom, durvára vágva
  • 1 csésze rizs al dente főzve és lehűtve
  • ½ csésze víz
  • ½ csirke- vagy zöldségleves kocka
  • 4 szelet füstölt szalonna, ropogósra sütve és apróra vágva
  • 1 teáskanál friss bazsalikom, összetörve
  • 30 dkg mozzarella sajt, kockára vágva
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Így készül:

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra!
  2. Vágd le a paprikák tetejét, majd távolítsd el a belsejüket. Ha a paprika nem áll meg, az aljukat óvatosan vágd egyenesre! Ezután tedd a paprikákat egy sütőlapra, és csepegtesd meg olívaolajjal, ügyelve arra, hogy alaposan belepje. Ne féljen olívaolajat önteni a paprika belsejébe sem, mert erre a későbbiekben még szükség lesz. Süsd a paprikákat a sütőben körülbelül 25 percig (vagy amíg el nem kezdenek puhulni), majd vedd ki a sütőből hűlni!
  3. Sütőben piríts meg négy szelet füstölt szalonnát, apríts fel egy evőkanál bazsalikomot, főzz meg egy csésze rizst, kockázz fel 30 dkg mozzarella sajtot és egy csésze cukkinit! Sütés után a szalonnát vágd apró kockákra!
  4. Vágj durvára két paradicsomot, szeletelj fel egy csésze gombát, és durván apríts  fel ½ csésze hagymát!
  5. A paprikákból származó olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd add hozzá a hagymát, a gombát, a cukkinit és az oregánót és nagy lángon párold, amíg a zöldségek el nem kezdenek puhulni. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint!
  6. Ezt követően add hozzá a paradicsomot, a rizst, a vizet és a húsleveskockát, majd hagyd párolódni 5 percig!
  7. Ezek után tedd bele a szalonnát, a bazsalikomot, valamint a mozzarella sajtot is és alaposan keverd össze!
  8. A keveréket ezek után töltsd be a négy paprikába, majd szórd meg a tetejüket parmezán sajttal és tedd vissza a sütőbe 15 percre!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top