nlc.hu
Gasztro

Gyorséttermeket nyit Magyarországon a Five Guys

Most már valóban: Gyorséttermeket nyit Magyarországon a Five Guys

Mostanáig akkor jutottunk legközelebb a Five Guys élményhez, ha elautóztunk Ausztriába. Végre tényleg jönnek!

Bár a magyar sajtó már 2016-ban és 2018-ban is megírta, hogy Magyarország felé terjeszkedne Barack Obama kedvenc hamburgerlánca, az azóta eltelt hét évben ennek nem sok nyomát láthattuk. Az elégedetlenkedők a Five Guys élményt a Simon’s Burgerrel próbálhatták pótolni, de a Five Guys azóta sem érkezett meg hozzánk. A Parameter értesülései szerint ez már nem marad így sokáig: a Monterock International vállalat öt Közép- és Kelet Európai országban kapott engedélyt Five Guys éttermek nyitására.

Five Guys

Egy párizsi Five Guys gyorsétterem (Photo by Edward Berthelot/Getty Images)

A Monterock átvesz két, már működő éttermet Ausztriában, és ott is tovább bővíti a hálózatot, miközben megnyitja majd az első éttermeit Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon. A Five Guysnak jelenleg világszerte 1850 étterme működik, ők az egyik leggyorsabban növekvő gyorsétteremlánc.

A hálózat osztrák árait megvizsgálva a lap megjegyzi, hogy a gyorsétteremlánc viszonylag drága: egy hamburger 12 euróba, egy sajtburger pedig 13-ba kerül, a kis krumpli pedig 5,5 euró. Ha nálunk is hasonló áraik lesznek, akkor a hálózat nem annyira a McDonald’sszal vagy a Burger Kinggel kíván majd harcba szállni a hamburgerre éhes emberekért, inkább az olyan eggyel felsőbb kategóriás gyorséttermekre céloz majd, mint amilyen például a Bamba Marha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top