Avokádó: ízletesek, táplálóak, és egészségre gyakorolt jótékony hatásuknak köszönhetően tökéletes szuperételnek számítanak. De egy kicsit rémálmok is. Még ha „éretten és készen” is vásárolod meg őket, általában kőkemények maradnak, mielőtt puhává, barnává és gusztustalanná válnának.
Szerencsére egy anyuka egyszerű megoldást talált arra, hogy családja egész évben tökéletes avokádót ehessen. A népszerű Facebook-oldal, a „Slow Cooker Recipes & Tips” (Receptek és tippek a lassúfőzőedényhez) alapítója elárulta, hogy megtalálta a módját a szeletelt avokádó lefagyasztásának.
„Ez egy kis trükk, amit az avokádóval csináltam” – magyarázza. „Hallottam, hogy meg lehet vásárolni fagyasztva, de soha nem találtam sehol. Ezért arra gondoltam, miért ne fagyasszam le én magam?. Elképesztően jól működik. Megállíthatom a gyümölcs barnulását a fagyasztóban, de csak akkor, ha betartom a lépéseket.”
A lépések:
Elsőként a szeleteket sütőpapírral bélelt tálcára tesszük és lefagyasztjuk.
Egy nap múlva vedd ki a fagyasztott szeleteket, és tedd őket egy zacskóba, és tedd vissza a fagyasztóba.
Ha külön fagyasztod őket, akkor megakadályozod az avokádódarabok összetapadását, valamint lehetővé válik, hogy szeletenként használd fel őket.
Sok hozzászóló volt hálás az ötletért, mert eddig nem tudtak mit kezdeni a maradék avokádóval. Volt, aki talált a boltban fagyasztott avokádót, de az nem volt olyan jó ízű.
A szakértők szerint a fagyasztás működhet, egy másik tárolási trükktől, az avokádó vízbe mártásától azonban óvnak, mert a víz ugyan valóban lelassítja az érést, ám a baktériumok megtelepedését segíti.
Az avokádókrém, vagy ahogy eredetileg nevezik, a guacamole, az egyik legkedveltebb mártogatós az egész világon. Ezt valószínűleg nemcsak isteni ízének köszönheti, hanem annak is, hogy otthon elkészítve csupa élettanilag kedvező hatású alapanyagból áll össze. 4 finom variáció következik guacamoléra.
(VIA)