nlc.hu
Gasztro

Muszáj kipróbálnod így a rakott krumplit

Muszáj kipróbálnod így a rakott krumplit

Apró és könnyű, de annál érdekes trükkök, amikkel egészen új értelmet kapnak megszokott ételeid! Te melyiket próbálnád ki közülük?

Te mivel eszed a túrós tésztát? Cukorral vagy szalonnával? És az uborkasalátát? Pirospaprika- vagy tejfölpárti vagy? Redditen a Tricky-Tart-2476 nevű felhasználó hasonló kérdést tett fel a sütésért és főzésért rajongó közösségnek. Arra volt kíváncsi, mik azok az ételek, melyeket ők szokatlanul, legalábbis más családoktól eltérően fogyasztanak. Olyan válaszok érkeztek, amelyek között nem csak meglepő, hanem egyenesen izgalmas ötletek is vannak!

Rakott krumpli

„Rakott krumplira nem vágom a krumplit hanem reszelem és vékony szelet lesz így, jobban összeáll, finomabb” – írja HotLeg2196. A krumplit elmondása szerint ettől még ugyanúgy megfőzi, mint a megszokott receptnél, csak ezt követően gyalulja vagy reszeli le. Így biztosan nem kell attól tartani, hogy a szeletek különböző vastagságúak lesznek, vagy éppen szétesnek.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Palacsinták és gombócok

Úgy tűnik, nem kevesen szavaznak a dupla élvezetre. A hozzászólásokból kiderül, hogy többen is egyetértenek: a megszokott desszerteket rendszeresen felturbózzák. „Szilvásgombóc tejföllel, furán hangzik annak aki nem ismeri, de így a legfinomabb (+fahéjas cukor is megy rá)” – hangzik a tipp. De van, aki a lekváros derelyét és a fánkot is tejföllel dobja fel, más pedig a palacsintát eszi extrán. Például többen kakaóval és lekvárral egyszerre. 

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Töltött paprika

Töltöttpaprika nálunk sós, és erőspaprikába van töltve” – osztotta meg RewardRelative7657, és lássuk be ez szuperül hangzik azok számára, akik a csípős íz kedvelői. A titok állítólag az, hogy a tölteni való hagyományos paprikák közé néhány bogyiszlói is kerül.

Főzelékek

Kiderült, sokan készítik az összes főzeléket pirospaprikával. Beleértve még a zöldborsófőzeléket is. „Mi is így esszük. Emlékszem mikor először megláttam egy menzán fehéren, sokkot kaptam” – írja valaki, és akad olyan is, aki még magasabb szintre emelte a specialitást. „Paradicsomlé paprika helyett és még kaprot is teszünk bele” – osztotta meg szokását Odd-Ad432. A hozzászólásokból pedig az is kiderül, hogy van, aki a spenótot bundáskenyérrel, míg más a sóskát nokedlivel tartja a legjobbnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top