nlc.hu
Gasztro

Evőverseny Magyarországon

3 kiló tésztát kell megennie 40 perc alatt a magyar evőbajnoknak

A győztes Magyarországot képviselheti Amerikában, a leghíresebb evőversenyen.
evés

Hamarosan startol az első Magyar Országos Evőbajnokság. A 10 selejtezőből álló verseny alatt 10 nyertest hirdetnek, akik egy nagy döntő keretén belül megküzdenek a Magyar Országos Bajnoki címért és ezzel esélyt szerezhetnek a közel 35000 néző előtt tartandó Amerikai Világbajnokságra való kijutásra, ami 40 ezer dolláros összdíjazást foglal magában.

A selejtezők az ország több pontján (Budapest, Tata, Debrecen, Kiskunhalas, Balatonlelle, Dunaföldvár) zajlanak majd. 

A döntőre egy Top 10-es többszörös bajnok és világrekorder evőversenyző is érkezik hozzánk, aki közismert az étel challengek világában is, mintegy 2 milliós követőtáborral rendelkezik, és eddig nem járt Európában. Közel 12 napot tölt Magyarországon, és alig várja, hogy megkóstolja a magyar ízeket.

A magyarországi bajnokság első fordulójának, május 11-én a Ha Mo Bisztró ad otthont, ahol 3 kiló Pad Thai-t kell legyűrnie 40 percen belül annak, aki szeretne bekerülni a nyár végi nagy döntőbe. A tészta monstrumot eddig challenge formájában csak egy személynek sikerült elfogyasztani.

A bajnokság további fordulójában tölcséres pizzákkal, óriási hamburgerekkel és gyrosokkal kell szembenézniük a versenyzőknek.

Idén januárban amúgy pacalevőversenyt tartott egy dunapataji bisztró. A feladatra vállokozó pacalimádóknak egy hatalmas tállal kellett megenniük fél óra alatt. A 3 adag, közel másfél kilogramm pacalpörkölt mellé még 2 hatalmas szelet kenyeret kellett elfogyasztani és 1 liter folyadékot meginni. A nagyétkű pacalevők körülbelül 15 perc alatt ették meg ezt bődületes mennyiséget. Aki az utolsó falatig elfogyasztotta, az az étterem vendége volt. Aki pedig menet közben feladta, az kifizette a 3 adagot, a maradékot pedig hazavihette.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top