„Egy rántottát sem tud megsütni” – szokás mondani a konyhát kerülőkre. Pedig a főzni nem tudók nagy része egy rántottát azért csak össze tud ütni. Mindenkinek megvan a maga kedvence: ehetjük natúran, sonkával, sajttal, kolbászkarikákkal és hagymával, vagy ezek kombinációival.
Az igazi rántottafenoménok gazdagon bélelik, és több benne a plusz hozzávaló, mint a tojás. Ha nem gondoljuk túl az ízesítést, sokat játszhatunk az állagával. Valaki jól átsütve szereti, ekkor már kissé gumissá válik a textúrája. Sokan szeretik még egy kis nyákos réteggel a tetején, és alapszabály, hogy a tűzről levéve még egy kicsit tovább sül, ezért érdemes már azelőtt elzárni alatta a gázt, amikor jónak gondoljuk az állagát.
Ha nem hagyjuk lepényszerűen egyben a tojást, akkor rántotta készül. / Fotó: GMVozd, Getty Images
A rántotta attól rántotta, hogy a fakanállal megtörjük az egyben sülő, felvert tojást. Ha pedig nem törjük meg, omlett lehet a reggeli. Ekkor lepényszerűbben egyben marad a tojás, és ezt is süthetjük szárazabbra vagy hagyhatjuk kevésbé átsülten.
Akár rántotta, akár omlett készül a serpenyőnkben, szokatlan hozzávalókkal is kibélelhetjük. Rántotta és omlett variációk következnek, ha elszakadnál a megszokott ízesítésektől!
Kattints a galériánkra a rántotta és omlett ötletekért!
galéria
Megnézem
Összes kép (11)
Rántotta friss szarvasgomba-szeletekkel
Luxusreggeli. Friss szarvasgomba-szeletekkel valami mennyei! / Fotó: Szakaly, Getty Images
Fotó megosztása:
Omlett kecskesajttal és aszalt paradicsommal
Ízorgia lágyan elfolyó kecskesajttal: omlett kecskesajttal és aszalt paradicsommal / Fotó: Burcu Atalay Tankut, Getty Images
Fotó megosztása:
Omlett cukkinivel és paradicsommal
Egy újabb nyerő páros: omlett cukkinivel és friss paradicsommal / Fotó: DebbiSmirnoff, Getty Images
Fotó megosztása:
Rántotta friss zöldspárgával
Szezonban vagyunk: rántotta friss zöldspárgával. Érdemes előtte kicsit meggrillezni a spárgát, hogy ne maradjonnyers. Szuperegészséges! / Fotó: Brian Macdonald, GettyImages
Fotó megosztása:
Omlett lazaccal és zöldségekkel
Szintén szuperegészséges: omlett lazaccal és zöldségekkel / Fotó: Максим Крысанов, GettyImages
Fotó megosztása:
Omlett zsenge spenótlevelekkel
Több spenótot tegyél bele, mint elsőre gondolnád, mert szinte eltűnik a sütés során. Omlett zsenge spenótlevelekkel. / Fotó: Lilechka75, Getty Images
Fotó megosztása:
Tagliatelle omlett vörös- és zöldpesztóval
Olasz őrület: tészta-mentőakció reggelire. Tagliatelle omlett vörös- és zöldpesztóval / Fotó: gbh007, Getty Images
Fotó megosztása:
Lecsóval töltött omlett
Magyar crossover: lecsóval töltött omlett / Fotó: Aniko Hobel, Getty Images
Fotó megosztása:
Hoppá: omlettbe töltött tükörtojás tonhallal
Hoppá: omlettbe töltött tükörtojás tonhallal / Fotó:
Fotó megosztása:
Garnélás omlett zöldségekkel
A tenger gyümölcsei is jól állnak neki. Garnélás omlett zöldségekkel / Fotó: EndlessJune, Getty Images
Fotó megosztása:
Mindent bele omlett rengeteg zöldséggel
Mindent bele omlett rengeteg zöldséggel: zöldborsóval, avokadóval, cukkínivel, paradicsommal / Fotó: Westend61, Getty Images
Fotó megosztása: