A cukkinifasírt mentőöv a hétköznapokra. Csak lereszeljük a könnyen kezelhető zöldséget, kinyomkodjuk és bekeverjük, aztán már sülhet is. A lágy húsú zöldség alig igényli a hőkezelést, és sokan nem tudják, de nyersen is kiválóan fogyasztható. Szeletelhetünk és reszelhetünk is nyers cukkinit a salátánkba, a cukkinispagetti pedig szintúgy nyersen is fogyasztható.
Most azonban sült formában ajánljuk. A cukkinifasírtot formázhatjuk hagyományos fasírt alakba vagy kisebb golyókba is. Mivel lágy a textúrája, adja magát, hogy laposabb, lepényszerűbb – avagy lapcsánka – alakba gyúrjuk. Akárhogyan is gyurmázzuk a masszát, mindenképpen süssük ropogósra.

Cukkiniből fasírt (Fotó: Olena Beisiuk, Getty Images)
A cukkinifasírt sokoldalúbb, mint hinnétek. Lehet vegetáriánus étel, de teljesen mellőzhetjük is belőle a tojást és a tejtermékeket, és elkészíthetjük vegán változatban is. Egyáltalán nem kell azonban csupán zöldségételként gondolnunk rá. A cukkini masszáját bekeverhetjük darált hússal és hallal is, a további ötletekért pedig kattintsatok a cikk alján a galériánkra.
Cukkinifasírt, az alaprecept
Ezeket a hozzávalókat vettük alapul, innen indulunk. Hogy tehetjük azonban ezt a hétköznapi ételt felejthető feltétből igazán laktatóvá? És egészségessé? No és görögössé? Elmondjuk.
Hozzávalók:
- 70 dkg cukkini
- 2 db tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- Só, őrölt bors ízlés szerint
- Opcionális: egy mokkáskanál őrölt kömény
- Olaj vagy más zsiradék a sütéshez
Az elkészítéséhez kattints a cikkre: A világ második legjobb fasírtja: cukkinifasírt
11 ötlet, hogy változatosan készítsd a cukkinifasírtot. Kattints a galériánkra!



