Daniel Yeom, a Santa Monica állambeli Esters Wine Shop & Bar tulajdonosa a Huffpostnak mesélt arról, hogy nem mindegy, mit kérünk inni egy bárban. Első körben azt említette, hogy fontos, hogy a hely kvalitásait figyelembe vegyük – tehát egy alagsori lebujban nem biztos, hogy fel tudják nekünk szolgálni a legdivatosabb koktélt. A forgalmat is említette, vagyis, ha látjuk, hogy a csaposok vagy bármixerek alig győzik a rendeléseket, ne válasszunk bonyolult koktélokat. Végül pedig kiemelte, hogy az ital minőségét is érdemes szem előtt tartani. Ennek fényében pedig az alábbiakat nem biztos, hogy megéri kikérni.
galéria
Megnézem
Összes kép (7)
borok
A bor kényes, hiszen nem tudhatjuk, hogy az előző üveg mikor lett felbontva. Csak akkor érdemes kikérni, ha tudjuk, frissen töltik a poharunkba, hangsúlyozta Yeom. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
Csapolt sör
Meglepő, de a csapolt sört is ide sorolta arra hivatkozva, hogy nem tudni, mikor tisztították utoljára a rendszert. Így ő maga ezt nem ajánlja, helyette a palackos változatra szavaz. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
long island jegestea
„Egyetlen csapos sem rendel Long Island-i jeges teát” – állítja Lauren Lenihan, aki 20 éve van a szakmában. Az ital túl sok összetevős, és nagyon könnyen el lehet rontani a rossz arányoknak köszönhetően. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
ramos gin fizz
„Soha nem rendelnék Ramos Gin Fizz-et egy forgalmas helyen, még akkor sem, ha a kiváló minőségű koktélokról híresek” – árulta el Julien Calella étteremfelügyelő. Miért? Mert bonyolult elkészíteni, és legalább öt percig kell a száraz összetevőket rázni ahhoz, hogy az ital tökéletes legyen, ami egy zsúfolt bárban időrabló. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
Guiness sör
A Guiness még a sörök között is külön gondolatot érdemel. Ahhoz, hogy a megfelelő hab-folyadék arány beálljon, a csaposnak alaposan oda kell figyelnie. Itt tehát megint az idő a döntő tényező, amiért lebeszélnek róla a szakemberek. Aki Guinesst akar, annak a kevésbé forgalmas bárokat ajánlják. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
eszpresszó martini
„A legtöbb bár nincs felszerelve megfelelő eszpresszógéppel, és a kávé esetleg régi, és sokáig ül a bárpult mögött” – mondta Alejandro Echeverria csapos, így a mostanság annyira népszerű eszpresszó martiniról lebeszélne mindenkit. Hozzátette, hogy ez amúgy is egy trükkös koktél, ami vagy nagyon íztelen vagy nagyon keserű lesz, ezért sem ajánlja jó szívvel. (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása:
margarita
Karla B. csapos arra hívta fel a figyelmet, hogyha jót akarunk magunknak, margaritát se kérjük. Bár elég egyszerű, és kézenfekvő választásnak tűnik, Karla szerint: „vannak, akik barackpálinkát tesznek bele, vagy néha triple sec-et használnak. Igazán soha nem tudhatod, mit fogsz kapni.” (Fotó: Depositphotos)
Fotó megosztása: