nlc.hu
Gasztro
Bolognai spagettit rendelt az étteremben - elborzad attól, amit kapott

Bolognai spagettit rendelt az étteremben – elborzad attól, amit kapott

A kommentelőket is sokkolta a fotó.

Az X-platformon tette közzé egy amerikai férfi, hogy egy Milwaukee-t étteremben milyen bizarr élményben volt része. Bolognai spagettit rendelt, ám elborzad attól, amit kapott. A tésztaételt ugyanis nem tányérban szervírozták neki, hanem egy vágódeszkán, kupacokban.

A kommentelők is padlót fogtak a spagetti tálalásától, ilyen megoldással még ők sem találkoztak. Voltak azonban, akik inkább humorosan fogták fel, mondván „ez az egyik legviccesebb dolog, amit valaha láttak”.

Amúgy a bolognai spagetti – ami a világ egyik legnépszerűbb étele – valójában nem létezik. A Ragù alla Bolognese annál inkább. Ez pedig nem sertés, hanem marhahúsból készül, kevés szalonnával, sok zellerrel és répával. Adnak hozzá egy kis tejet és vörösbort is, paradicsomot viszont alig. Oreganó, bazsalikom és más zöldfűszerek pedig egyenesen tiltólistán vannak. Ráadásul a ragu soha nem spagettivel készül, mert az nem tartja meg a dús, húsos szószokat. A durumlisztből készülő spagetti inkább a nápolyi konyha alapanyaga, jobban is illik az ottani paradicsomos ragukhoz. A bolognai spagettis változatáról az amerikaiak tehetnek, akik a második világháború alatt, miközben Szicíliában állomásoztak, gyakran ették a bolognai ragunak nevezett szószt száraz spagettivel, ami gyorsabban kész volt. Megszokták, megszerették és Olaszországba visszatérve turistaként is így rendelték az ételt. Az olaszok így kénytelenek voltak megismerkedni a spagettivel tálalt bolognai raguval.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top