nlc.hu
Gasztro
10 igazi olasz strandétel, amit meg kell kóstolni a tengerparton

10 olasz strandétel, amit kóstolj meg a tengerparti nyaraláson!

Főtt kukorica, lángos és palacsinta nélkül nincs valamirevaló vízparti büfé Magyarországon. No és mit kínál a világhírű olasz konyha? Jöjjön tíz strandétel a Földközi-tenger partjáró!
Bomboloni

Ha a családfát vizsgáljuk, a strandétel az utcai ételek nemzetségének tengerparton fellelhető családjába tartozik, mégpedig a lehető leglazább módon. Kint, a napon, a vízparton, ahol még az sem baj, ha szervírozás közben pár szem homok landol a tányérunkon. Olaszország márpedig nem csak nyaraló-, hanem gasztro-nagyhatalom is, így hát jó kérdés, hogy mit kínálnak strandétel fronton.

Míg a hagyományos olasz ételek letarolták a világot, és szinte már a magunkénak tekintjük őket, az olasz strandétel egy külön kategória. Értelemszerűen meghatározó a tengerparti helyszín, és az is lényeges, hogy Olaszország mely részén járunk. Lássuk, mit érdemes náluk a tengerparton kóstolnunk!

Magyarországon megszokott, hogy tarolnak az éppen aktuális trendek, így a főtt kukorica-lángos-palacsinta szentháromság mellett ma már teljesen alap, hogy pizza és hamburger is kapható a strandokon. Az olaszok ezen a téren is öntudatosak, és több igazi helyi specialitás kóstolható a strandos étkezdékben. A tengerparti mozgóárusoknál főtt, pontosabban grillezett kukoricával náluk is találkozhatunk, ezek annyiban különböznek a magyartól, hogy olykor ízesítik őket és rá is pirítanak. Kár kihagyni továbbá a vékony cikkelyekre vágott friss kókuszt és a friss kókuszvizet is, ami sokkal kellemesebb és ízesebb, mint ahogy mi itthon a leggyakrabban találkozunk ezzel a gyümölccsel, kókuszforgács vagy kókuszreszelék formájában.

10 igazi olasz strandétel következik, kattints a galériára!

Tengerparti piknik
Megnézem
Összes kép (11)

hh

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top