nlc.hu
Gasztro
Búcsú: bezár a közkedvelt szombathelyi étterem

A vendégek a legjobbra értékelték, mégis bezár a szombathelyi étterem

Egy vegán étteremmel kevesebb a hazai mezőnyben.

*Nyitóképünk illusztráció.

Az éttermek csupán néhány százalékának sikerül elérnie az 5-ből a 4,9-es pontot a Google-értékelések között. A szombathelyi Govinda Étterem egy volt közülük, mégis a bezárás mellett döntöttek.

Az étterem neve más településekről is ismerős lehet, Szombathelyen kívül ugyanis még hat egységet működtetnek Budapesten, Egerben, Debrecenben és a Krisna-völgyben. A vegetáriánus és vegán éttermeket ugyanis a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége üzemelteti, amelynek tagjai a húsmentes táplálkozás népszerűsítése mellett az ételosztásban is jeleskednek.

Bemutatkozásuk szerint „a Govinda éttermek a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége – világszerte pedig a Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége – saját márkájú étteremlánca. A Govinda éttermek megalakulásához erősen hozzájárult a ’70-es évek spirituális fellendülése, a zöld és vegetáriánus mozgalmak erősödése (…) A Govinda így a világ első nagyszabású vegetáriánus étterem-hálózata.  Ma, 50 évvel később már több mint 110 Govinda étterem népszerűsíti szerte a világon a tiszta, vegetáriánus ízeket.”

A Govinda éttermeket vallástól és világnézettől függetlenül kedvelik a környékbeliek, hiszen fűszerekkel teli, ízletes ételeket főznek természetes, igazi alapanyagokból, a zöldségek használatára alapozva a konyhájukat.

Indiai úgynevezettt thali tál. Sok kis adag tesz ki egy étkezést.

Indiai úgynevezettt thali tál. Sok kis adag tesz ki egy étkezést. Képünk illusztráció. / Fotó: subodhsathe, Getty Images

A szombathelyi Govinda gazdasági és személyi okokkal indokolta a bezárást, amin egyáltalán nem csodálkozunk, ismerve a rezsi és egyéb működési költségek hajmeresztő drágulását és a vendéglátásban példátlan mértékű munkaerőhiányt.

Ezekkel az egyszerű, emberi szavakkal búcsúzott az étterem szakácsa a neve feltüntetése és minden hiúság nélkül: „Kedves Vendégeink! Minden dolog vége egy új kezdete. Örülök, hogy ezalatt a szűk három év alatt oly sokszor tudtam az elégedettségetekre tenni a főztömmel. Egy szakács mindig áldásban részesül, vagy »áldásban«. Őrizzetek meg jó emlékeitek között. Még találkozunk… Remélem.
A szakács a Govindából.”

Az étterem elköszönése pedig így hangzik: „Kedves Vendégeink! 3 év után éttermünk bezárja kapuit. Ez az időszak tele volt közös élményekkel, mosolyokkal, ínycsiklandó fogásokkal és meghitt pillanatokkal. Szeretnénk szívből megköszönni nektek, hogy végig velünk tartottatok, és hozzájárultatok ahhoz, hogy a mi kis helyünk különlegessé váljon. Mindig is a szívünkben őrizzük ezt az időszakot, és reméljük, hogy az általunk teremtett emlékek nektek is kedvesek maradnak. Köszönjük a támogatást, a hűséget és a sok-sok kedves szót! Minden jót kívánunk, és reméljük, még találkozunk!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top