Új magyar palacsintasütési rekorddal zárult tegnap a nyúli Csili, Csoki és Csosza fesztivál: több mint egy kilométer hosszú “palacsintakígyó” tekergett a nap végén.
A nyúliak májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját, akkor 740 méter hosszú “palacsintakígyót” sütöttek. Júniusban azonban a komáromiak túlszárnyalták őket: 1010 méterre nyúlt a palacsintájuk. A nyúliak azonban nem hagyták magukat: szombaton 11 és fél órányi folyamatos palacsintasütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel – számolt be a Kisalföld.
“Egy maroknyi kis csapat sütötte a palacsintát és készítette a “kígyót” egész nap” – mesélte a portálnak a rekordkísérlet főszervezője, Buzásné Kata.
Alig, hogy lezajlott a hivatalos mérés, a tömeg már el is kezdte pusztítani a rekordszámú palacsintát.
Rekordhosszúságú kolbászt készítettek már idén márciusban Sajóvámoson, órákon át töltötték tizennégyen. A 3972 Rántottából júniusban készítettek egy világrekordgyanús mennyiséget Debrecenben. Tavaly szeptemberben pedig egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készítettek Debrecenben, ami 150-szer lett nagyobb, mint egy normál méretű. Ezzel is világrekord született.
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock