nlc.hu
Gasztro
Új palacsintasütési rekord Nyúlon

Új rekord: több mint egy kilométer hosszú palacsintát sütöttek Nyúlon

Tizenegy és fél órán át készült.

Új magyar palacsintasütési rekorddal zárult tegnap a nyúli Csili, Csoki és Csosza fesztivál: több mint egy kilométer hosszú “palacsintakígyó” tekergett a nap végén.

A nyúliak májusban döntötték meg először a palacsintasütés hazai rekordját, akkor 740 méter hosszú “palacsintakígyót” sütöttek. Júniusban azonban a komáromiak túlszárnyalták őket: 1010 méterre nyúlt a palacsintájuk. A nyúliak azonban nem hagyták magukat: szombaton 11 és fél órányi folyamatos palacsintasütés után 1120 méterrel új rekordot állítottak fel – számolt be a Kisalföld.

“Egy maroknyi kis csapat sütötte a palacsintát és készítette a “kígyót” egész nap” – mesélte a portálnak a rekordkísérlet főszervezője, Buzásné Kata.

Alig, hogy lezajlott a hivatalos mérés, a tömeg már el is kezdte pusztítani a rekordszámú palacsintát.

Rekordhosszúságú kolbászt készítettek már idén márciusban Sajóvámoson, órákon át töltötték tizennégyen. A 3972 Rántottából júniusban készítettek egy világrekordgyanús mennyiséget Debrecenben. Tavaly szeptemberben pedig egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készítettek Debrecenben, ami 150-szer lett nagyobb, mint egy normál méretű. Ezzel is világrekord született.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top