Kezdődik az ünnepi szezon, és mi lehetne kellemesebb pihenés, mint a kanapén összebújva megnézni egy karácsonyi filmet, hozzá pedig forró csokoládét kortyolni? Bár egyszerű és csábító instant forró csokoládéhoz nyúlni ilyenkor, de ha valami igazi finomságra vágysz, akkor készítsd el ezt a csemegét!
A titkos összetevőt Tineke Younger séf mutatta be, így vált igazi szenzációvá. Mint mondja, alig néhány percet vesz igénybe ez a csokis-csoda, tehát azon sem kell aggódnunk, hogy sokat kellene pepecselni vele. És hogy mitől lesz igazán krémes és finom? A magas zsírtartalmú tejszíntől!
Így készül a legkrémesebb forró csokoládé
Hozzávalók:
- Fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
- Másfél csésze magas zsírtartalmú tej
- Fél csésze habtejszín
- Három evőkanál kakaópor
- Három evőkanál cukor
- Egy csipet vanília
A csokoládét vágd apróra és tedd félre. Keverd össze a tejet és tejszínt, majd a keveréket öntsd egy fazékba és óvatosan, alacsony lángon melegítsd. Amikor kellően felmelegedett, de még nem forr, add hozzá a kakaóport és a cukrot, keverd addig, míg állaga homogén nem lesz. Fokozatosan szórd bele az apróra vágott csokoládét, hogy felolvadjon, végül add hozzá a vaníliát és keverd még 1-2 percig.