nlc.hu
Gasztro
Ez a titkos összetevő mindennél krémesebbé teszi a forró csokoládét

Ez a titkos összetevő mindennél krémesebbé teszi a forró csokoládét

Soha nem volt még ennyire krémes és finom a forró csoki!

Kezdődik az ünnepi szezon, és mi lehetne kellemesebb pihenés, mint a kanapén összebújva megnézni egy karácsonyi filmet, hozzá pedig forró csokoládét kortyolni? Bár egyszerű és csábító instant forró csokoládéhoz nyúlni ilyenkor, de ha valami igazi finomságra vágysz, akkor készítsd el ezt a csemegét!

A titkos összetevőt Tineke Younger séf mutatta be, így vált igazi szenzációvá. Mint mondja, alig néhány percet vesz igénybe ez a csokis-csoda, tehát azon sem kell aggódnunk, hogy sokat kellene pepecselni vele. És hogy mitől lesz igazán krémes és finom? A magas zsírtartalmú tejszíntől!

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Így készül a legkrémesebb forró csokoládé

Hozzávalók:

  • Fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • Másfél csésze magas zsírtartalmú tej
  • Fél csésze habtejszín
  • Három evőkanál kakaópor
  • Három evőkanál cukor
  • Egy csipet vanília

A csokoládét vágd apróra és tedd félre. Keverd össze a tejet és tejszínt, majd a keveréket öntsd egy fazékba és óvatosan, alacsony lángon melegítsd. Amikor kellően felmelegedett, de még nem forr, add hozzá a kakaóport és a cukrot, keverd addig, míg állaga homogén nem lesz. Fokozatosan szórd bele az apróra vágott csokoládét, hogy felolvadjon, végül add hozzá a vaníliát és keverd még 1-2 percig.

via

Ez is érdekelhet Hasselback köret burgonya Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top