nlc.hu
Gasztro

Ettől az egyszerű trükktől még finomabb lesz a kapszulás kávéd!

Hozz ki még többet a kapszulakávés ízélményből!
kávékapszula, fotó: iStock

A kapszulás kávéfőzők annyira elterjedtek, hogy ma már szinte otthonban és irodában megtalálhatók. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a kapszulakávéból, számos trükköt és tippet kell követnünk, hogy a kávénk aromája és íze optimális legyen. Egy egyszerű lépéssel azonban minden alkalommal biztosítható, hogy a  lehető legjobb kávét kapjuk.

Íme a legegyszerűbb trükk ahhoz, hogy a kapszulás kávénk még finomabb legyen:

Melegítsük elő a készüléket, mielőtt elkészítjük a kávénkat!

Fontos, hogy mindig vegyük figyelembe, hogy milyen hőmérsékleten készítjük el az italt, még akkor is, ha a gép használati utasítása arra utalhat, hogy a kávéfőző előmelegítése nélkül készítsük el a kávét – írja a RAC1.

A módszer meglehetősen egyszerű: csak nyomjuk meg a gombot anélkül, hogy beletennénk a kapszulát! Így a gép előmelegíti és vízzel megtisztítja a belső csatornákat.

Emellett a baristák azt is tanácsolják, hogy melegítsük fel a csészét vagy poharat is, amelyben a kávét inni fogjuk! Így még finomabb ízélményben lehet részünk.

Amúgy a rendszeres kávézás és teázás jót tesz az agyunknak. Egy kutatás szerint ugyanis az agyvérzés és a demencia kockázatát is csökkenti a mérsékelt kávé-, és teafogyasztás. A tudósok azt tapasztalták, hogy azoknál csökkent legjobban az agyvérzés vagy a demencia kockázata, akik naponta 2-3 csésze kávét vagy 3-5 csésze teát, vagy vegyesen 4-6 csésze teát és kávét ittak. A napi 2-3 kávét vagy 2-3 teát fogyasztóknál 28 százalékkal kisebb volt a demencia kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik egyáltalán nem kávéztak vagy teáztak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top