

Sokkal ropogósabb lesz a szalonna, ha a sütés során olaj helyett egy titkos alapanyagot adsz hozzá.
A szalonnának a tűzhelyen, olajban való sütése nem a legegészségesebb módszer, és eléggé spriccel is. Ha időt akarsz spórolni a főzőlap takarításával, és mellőznéd az olajat is, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi technikát, amellyel ráadásul sokkal jobb eredményt érhetsz el.
A szalonna sütésének a kulcsa ebben a receptben egy teljesen hétköznapi konyhai alapanyag.
Ez nem más, mint a liszt.
Ahhoz, hogy minden alkalommal tökéletesen ropogós szalonnát kapj, csak annyit kell tenned, hogy megszórod a bacont egy kis liszttel, és sütés előtt a hűtőbe teszed lehűteni.
Miért éppen a liszt?
Ez az összetevő segít felszívni a szalonnában lévő felesleges zsír egy részét, így hamarabb lesz ropogós. Emellett megakadályozza, hogy a szalonna túlságosan meggörbüljön, így szép, egyenes szalonnacsíkokat kapunk.
Bár a teljes kiőrlésű lisztet ajánlják a szakemberek, kipróbálhatunk másfajta lisztet is, mint például a rizslisztet vagy a kukoricalisztet.
Elkészítés
Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni, érdemes a szalonnát egy éjszakán át vagy néhány órával korábban előkészíteni. Ehhez minden egyes szalonnacsíkot hempergessünk meg a lisztben, majd rázzuk le a felesleget, mielőtt egy kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a szalonnadarabok ne érjenek egymáshoz. Ha rétegezni kell a szalonnát, tegyünk egy-egy sütőpapírt az egyes rétegek közé. Fedjük le a tepsit alufóliával!
Ha nem azonnal sütjük meg a szalonnát, rakjuk a hűtőbe!
A szalonna sütéséhez 180-200 fokra melegítsük elő a sütőt!
(via)
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock