nlc.hu
Gasztro
Gyors húsvéti receptek

10 gyors recept húsvétra: ünnepi ételek 30 perc alatt

Mit tegyünk, ha nem akarunk órákig főzni húsvétra? 10 gyors recept következik azoknak, akiknek nem akarnak egy napig a konyhában állni és robotolni!

Mit jelent a gyors recept? Húsvéti receptajánlónk mindegyike legfeljebb 30 percet vesz igénybe, de akad közöttük egy extra, csupán 7 perces fogás is. Sokan persze szívesen töltenek több órát, vagy minden sütés-főzéssel együtt akár napokat is a konyhában, de nem mindenkinek jelent ez kívánatos kikapcsolódást a négynapos ünnepen.

Jó hír, hogy bőséges húsvéti lakomát úgy is csaphatunk, ha gyors receptekből állítjuk össze a menüt, erre hoztunk az alábbiakban összesen tíz példát. Húsvéti ételek következnek hosszas előkészületek, pácolás, pihentetés, gyúrás, kelesztett tészták, sütés és hosszú főzési idők nélkül.

Jöjjön 10 húsvéti recept lustáknak, sietősöknek és elfoglaltaknak: fogások a hideg előételektől a főételeken át egy ötletes desszertig.

Különlegesség 7 perc alatt: sárgarépavajban sült tojás

Hallottál már valaha erről az ételről? A sárgarépavajban sült tojás zseniális! Olcsó, könnyű, egyszerű és 7 perc alatt kész. Két tökéletesen húsvéti hozzávaló a két fő alapanyaga: tojás és sárgarépa. Egyedül csak arra kell odafigyelni, hogy ez az étel gyorsan, forrón kerüljön az asztalra, mert kihűlve már nem finom. Különlegességét a sárgarépalével ízesített vajas alap adja, ami édeskés ízt és ragyogó színt kölcsönöz neki. Sallangmentes, mégis kreatív, és még húsvétra is illik!

Tovább a receptre: sárgarépavajban sült tojás

Sárgarépavajban sült tojás

Sárgarépavajban sült tojás / Fotó: Nosalty Ételfotó

Falusi gourmet stílus: aszalt áfonyás sárgatúró

A sárgatúró az egyik legegyedibb hagyományos magyar húsvéti étel. Bár a hidegtálon kap helyet a sós finomságok között, ez egy édes specialitás. Mégis a sonkához és friss zöldségekhez esszük, igazi falusi ínyenc módra! A Nosalty alábbi sárgatúró receptje azért is különleges, mert a megszokott hozzávalókon túl, mint a tej, cukor és vaníliás cukor, aszalt áfonyát is tartalmaz. Csupán 20 perc munkánk van vele, a többit már az idő elvégzi. Csak lecsöpögtetni kell, aztán hűtőben megdermeszteni.

Tovább a receptre: aszalt áfonyás sárgatúró

Aszalt áfonyás sárgatúró

Aszalt áfonyás sárgatúró / Fotó: Simon Gábor, Nosalty Ételfotó

Delux retró szendvics recept – csakis Piros Arannyal!

100% nosztalgia! Ezeket a szendvicseket elkészíteni pofonegyszerű hadművelet, cserébe mindenkinél bekapcsolnak a régi emlékek – már aki a ’90-es évek előtt született. No de mitől is delux ez a szendvics? Fehérkenyér helyett rozskenyér ágyaz meg neki, vacak felvágottak és sajt helyett jóféle szalámi, chorizo kolbász, parmezán és ementáli sajt kerül rá, és még olyan extrákat is be kell szereznünk hozzá, mint a fürjtojás. A Piros Arany és a csemegeuborka azért elmaradhatatlan!

Tovább a receptre: delux retró szendvics

Delux retró szendvics

Delux retró szendvics / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Nosalty Ételfotó

Akár gyerekekkel is: húsvéti mini töltött paprika

Szakácstudomány nem kell az alábbi cuki előételek, vendégvárók elkészítéséhez, csupán egy kis türelem. Jó játéknak is felfogható, bevonhatjuk a munkálatokba akár a gyerekeket is. A legnagyobb kihívás benne, hogy beszerezzük a mini sárga — vagy bármilyen színű – paprikákat, hosszában elvágjuk őket, majd a kikevert krémmel szépen megtöltsük. Imádnivaló és kreatív, tavaszias falatkákat kapunk így: látványra sárgarépa, ízre zöldfűszeres krémsajtos paprika!

Tovább a receptre: húsvéti mini töltött paprika

Húsvéti mini töltött paprika

Húsvéti mini töltött paprika / Fotó: Hankusz Sára, Nosalty Ételfotó

Vegán májkrém – gyors recept nem csak vegánoknak

Ránézésre is isteni ez a vegán májkrém(pótló). Akár vegánok, vegák vagy húsevők vagyunk, ez a krém mindenkinek jól csúszhat. Mi minden kihozható egy konzerv vörösbabból, füstölt tofuból, sűrített paradicsomból és egy fél marék dióból, nem igaz? Ezt a krémet egy csirke élete sem bánja, könnyed és fűszeres, sőt még egészséges is. Tamarindpaszta, füstölt pirospaprika, majoranna ízesíti, és vegán margarin kerül bele, de ha nem szigorúan vegán fogást akarunk készíteni, mehet bele a sima is. Egy kis kísérletezés mindig jó ötlet!

Tovább a receptre: vegán májkrém

Vegán májkrém

Vegán májkrém / Fotó: Hankusz Sára, Nosalty Ételfotó

Gyorsan elkészül és pillanatok alatt elfogy: egyszerű sajttekercs

Amilyen egyszerű, olyan népszerű lesz a hidegtálunkon ez a sajttekercs. Ráadásul nem is egy közhelyes recept: egy mutatós, tavaszias finomság, ami csupa krém belül, és egy kicsit retró is. Trappistasajt, krémsajt, gépsonka, főtt tojás alkotja, majd piskótatekercsszerűen betekerjük. Felvágva mutatja meg, hogy milyen szép is felszeletelve ez a sajttekercs. Nullától száz éves korig szeretni fogja a vendégsereg!

Tovább a receptre: egyszerű sajttekercs

Egyszerű sajttekercs

Gyors és mutatós: egyszerű sajttekercs / Fotó: Hankusz Sára, Nosalty Ételfotó

Hús nélkül is falnivaló: húsvéti őzgerinc minden jóval

Őzgerinc formában készül ez a hidegen tálalt húsvéti specialitás. Csak úgy tobzódnak benne a húsvéthoz köthető ízek: a főtt tojás, a sonka, az ecetes torma. Úgy lesz igazán ízes, ha zöldségalaplével készítjük, de ha erre nincsen kapacitásunk, ezt a komponenst meleg vízzel vagy zöldségleves-fűszerekkel összeforralt vízzel is helyettesíthetjük. Kicsit retró is a recept, hiszen egy zselatinnal kidermesztett hidegkonyhai alkotás, mégis egy kortalan fogás. 25 percet szánjunk rá, majd mehet a hűtőbe.

Tovább a receptre: húsvéti őzgerinc minden jóval

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Látványos, gyors recept: húsvéti őzgerinc minden jóval / Fotó: Lakos Benedek, Nosalty Ételfotó

Húsétel 25 perc alatt: fasírt

Fasírtot a húsvéti asztalra! Miért is ne? Fasírtot a világ minden táján készítenek, kicsit és nagyot, lapított és kis gombóc formájút, no és megannyiféle darált húsból készülhet. Mi most maradjunk a magyar klasszikusnál: darált sertéshús, tojás, tejbe áztatott zsemle, vöröshagyma az alapja. Ez nem a zsemlemorzsába forgatott verzió, így még gyorsabb: ha tartjuk a tempót fél órán belül el is készülünk vele. Akár a fenti hidegkonyhai körítések mellé is remek. A fasírt ráadásul forrón, melegen és hidegen is remek!

Tovább a receptre: fasírt

Fasírt

Fasírt: gyors, forró, ropogós / Fotó: Nosalty Ételfotó

Gyors, szaftos, abbahagyhatatlan: a legegyszerűbb mac and cheese

A mac and cheese a sajtos tészta amerikai módra. Valódi kalóriabomba, de ez ne érdekeljen minket húsvétkor! Mi most a legegyszerűbbnek nevezett mac and cheese-t hoztuk el: a Nosalty csapata egy TikTok trendet tesztelt, elkészítette, és kiderült, hogy tényleg működik. A csábítóan üde, sárga, tavaszias köretet miért is ne tehetnénk a húsvéti asztalra? Mindössze öt hozzávaló szükséges hozzá, és só, bors, kezdhetjük?

Tovább a receptre: legegyszerűbb mac and cheese

Legegyszerűbb Mac and Cheese

Gyors meleg köret: a legegyszerűbb mac and cheese / Fotó: Hankusz Sára, Nosalty Ételfotó

Gyors és trükkös: az eredeti hamis marcipángolyó

Drága, valódi marcipánt nem tartalmaz ez a golyó, egy kis bocsánatos csalással mégis így nevezzük. Mandula helyett mandulaaroma, valamint búzadara és darált háztartási keksz alkotja ezt az édességet, amivel így spórolunk. A pénztárcabarát árazás mellett időben is fantasztikusan spórolós, akár tíz perc alatt megvan! Jól néz ki egy tálra halmozva egészben, és félbevágva is. Egy egy igazi trükkös, gyors recept, amivel megúszhatjuk a sütés fáradalmait. Boldog húsvétot mindenkinek!

Tovább a receptre: eredeti hamis marcipángolyó

Eredeti hamis marcipángolyó

Eredeti hamis marcipángolyó / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Ételfotó Nosalty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top