Az omlett az egyik legpraktikusabb étel a mindennapokban. Nagyszerű reggelire, ebédre, uzsonnára és akár vacsorára is. És azt tudtad, hogy akár bögrés változatban, mikrohullámú sütőben is elkészítheted? Íme a recept!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1/2 evőkanál vaj
- 3 szelet reszelt sajt
- 2 szelet sonka vagy apróra vágott pulykamell
- 1/4 apróra vágott paradicsom
- Só, fekete bors és petrezselyem ízlés szerint

Fotó: Getty Images
Így készül:
- Egy mikrohullámú sütőben használható bögrében (vagy más mikrohullámú sütőben használható edényben) üsd fel a tojásokat, és villával verd jól fel, amíg a sárgája és a fehérje jól össze nem keveredik!
- Add hozzá a tejet és a vajat, keverd addig, amíg a vaj el nem kezd oldódni!
- Add hozzá a sajtot, a sonkát (vagy pulykamellet) és az apróra vágott paradicsomot! Óvatosan keverd meg!
- Ízlés szerint ízesítsd sóval, fekete borssal és petrezselyemmel!
- Mikrohullámú sütőben magas fokozaton 1 percig melegítsd. Ellenőrizd az állagát, és ha szükséges, melegítsd további 30 másodperctől 1 percig, amíg a tojás teljesen át nem sül!
Ennyi! Most már élvezheti is ezt a finom csemegét a nap bármely szakában. Ha szeretnéd, az omlettet felturbózhatod további hozzávalókkal, fűszerekkel is.