nlc.hu
Gasztro

Ropogós, szaftos csirkecombok vele sült krumplival

Egy tepsi boldogság, ami magától elkészül: kevés olyan fogás van, ami annyira családi kedvenc, mint a sült csirkecomb krumplival.

Mi kell több egy vasárnapi ebédhez, mint egy tepsi ropogós, aranybarna hús, szaftos belsővel, körülötte illatosra pirult, omlós burgonyaszeletekkel? A tetején zöld fűszerek, a sütőből áradó illat pedig garantáltan kicsalogat mindenkit az asztalhoz.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 6 db csirkecomb
  • 1 kg burgonya, meghámozva, vékonyra szeletelve
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, aprítva vagy egészben, héjastul a krumpli közé dobva
  • 1 fej vöröshagyma, karikázva (opcionális, de még szaftosabbá teszi)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 ág kakukkfű vagy rozmaring
  • apróra vágott friss petrezselyem a tálaláshoz
Sült csirkecomb vele sült krumplival

Fotó: Getty Images

Elkészítés

  1. Előkészítés
    Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Egy nagyobb tepsit vagy jénait vékonyan kenj ki olívaolajjal.
  2. Krumpliágy
    A burgonyaszeleteket és a hagymakarikákat egyenletesen terítsd el a tepsiben. Locsold meg 1–2 evőkanál olajjal, szórd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, és szórd meg füstölt paprikával.
  3. Csirkecombok fűszerezése
    A combokat dörzsöld be sóval, borssal, és kend át egy kevés olívaolajjal. Helyezd őket a krumpli tetejére. Szórj közé kakukkfű- vagy rozmaringágakat.
  4. Sütés
    Fedd le alufóliával, és süsd 35–40 percig, hogy a hús szaftos maradjon, a krumpli pedig megpuhuljon. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 20–25 percig, amíg a csirke bőre ropogós, aranybarna lesz, a krumpli pedig szépen megpirul.
  5. Tálalás
    Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. A tepsiből közvetlenül az asztal közepére is teheted, így mindenki kedve szerint szedhet belőle magának.

nlc-tipp

  • Ha extra ropogós bőrt szeretnél, a végén 5 percre kapcsold rá a grillfokozatot.
  • Citromkarikákat is dobhatsz a krumpli közé, így frissebb, üdébb lesz az ízvilág.
  • Egy pohár hideg kovászos uborka mellé maga a mennyország.

Ez a tepsis csirkecomb krumplival igazi klasszikus: egyszerű, laktató, és mindig sikerül. Egyetlen tepsiben minden benne van, amire csak vágyhatsz, ráadásul ropogós, szaftos, illatos. És ami a legjobb: a sütő végzi a munka nagy részét, neked pedig csak le kell ülni, és jóízűen falatozni.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top