Mi kell több egy vasárnapi ebédhez, mint egy tepsi ropogós, aranybarna hús, szaftos belsővel, körülötte illatosra pirult, omlós burgonyaszeletekkel? A tetején zöld fűszerek, a sütőből áradó illat pedig garantáltan kicsalogat mindenkit az asztalhoz.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 6 db csirkecomb
- 1 kg burgonya, meghámozva, vékonyra szeletelve
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva vagy egészben, héjastul a krumpli közé dobva
- 1 fej vöröshagyma, karikázva (opcionális, de még szaftosabbá teszi)
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 ág kakukkfű vagy rozmaring
- apróra vágott friss petrezselyem a tálaláshoz

Fotó: Getty Images
Elkészítés
- Előkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Egy nagyobb tepsit vagy jénait vékonyan kenj ki olívaolajjal. - Krumpliágy
A burgonyaszeleteket és a hagymakarikákat egyenletesen terítsd el a tepsiben. Locsold meg 1–2 evőkanál olajjal, szórd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, és szórd meg füstölt paprikával. - Csirkecombok fűszerezése
A combokat dörzsöld be sóval, borssal, és kend át egy kevés olívaolajjal. Helyezd őket a krumpli tetejére. Szórj közé kakukkfű- vagy rozmaringágakat. - Sütés
Fedd le alufóliával, és süsd 35–40 percig, hogy a hús szaftos maradjon, a krumpli pedig megpuhuljon. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 20–25 percig, amíg a csirke bőre ropogós, aranybarna lesz, a krumpli pedig szépen megpirul. - Tálalás
Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. A tepsiből közvetlenül az asztal közepére is teheted, így mindenki kedve szerint szedhet belőle magának.
nlc-tipp
- Ha extra ropogós bőrt szeretnél, a végén 5 percre kapcsold rá a grillfokozatot.
- Citromkarikákat is dobhatsz a krumpli közé, így frissebb, üdébb lesz az ízvilág.
- Egy pohár hideg kovászos uborka mellé maga a mennyország.
Ez a tepsis csirkecomb krumplival igazi klasszikus: egyszerű, laktató, és mindig sikerül. Egyetlen tepsiben minden benne van, amire csak vágyhatsz, ráadásul ropogós, szaftos, illatos. És ami a legjobb: a sütő végzi a munka nagy részét, neked pedig csak le kell ülni, és jóízűen falatozni.