A kerti sütögetés a nyári időszak egyik legnagyobb áldása, főleg, ha nem nekünk kell a forró grill mellett álldogálnunk. De mindig van egy lelkes és hozzáértő önkéntes, aki bevállalja a csapat élelmezését a közösség érdekében. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne bonyolítsuk túl az ételeket, illetve nem árt azért, ha előre készülünk a zöldség felaprításával vagy a húsok pácolásával. Így már tényleg csak a parazsat kell izzítani és a nyársakat forgatni a grillrácsokon.
Hozzávalók:
- 600 g darált hús
- 2 cs. friss petrezselyem
- 1 szál póréhagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 3 cukkini
- olívaolaj
- őrölt gyömbér
- só, bors
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg, a végeit vágjuk le, és hosszában felezzük el. Egy uborkahámozóval vágjunk belőle egészen vékony szeleteket.
A darált húst keverjük össze egy tálban az olívaolajjal, sóval, borssal, őrölt gyömbérrel, reszelt fokhagymával, és készítsünk belőle dió nagyságú golyókat. Tekerjük őket körbe a cukkiniszeletekkel, majd húzzuk fel a nyársra.
Így „magában” is lehet, de tehetünk mellé színes kaliforniai paprikát, lila hagymát, vöröshagymát, koktélparadicsomot is.
Az így elkészült nyársakat tegyük a forró grillrácsra, és minden oldalára átforgatva süssük meg nagyjából 10 perc alatt.