Kicsit elszámítottad magad, és több kenyér vettél, mint amennyi elfogyott volna? Szendvicshez már nem jó, fasírtra vagy zsemlegombócra pedig most nem vágysz. Akkor mihez is kezdj vele? Készíts kenyérpudingot, ami ízletes desszert lehet bármikor. Vaníliaöntettel a legjobb!
Hozzávalók a kenyérpudinghoz:
- maradék száraz kenyér (legalább 25 dkg)
- 10 dkg margarin
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 3 dl tej
- 4 tojás
- 2 dl zsíros tejszín
- 3 ek méz
- 1 csipetnyi fahéj
- dió, mazsola, mogyoró (de lehet mandula is)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd vegyél elő egy nagy tűzálló edényt. Vágd össze a kenyereket 1×1 centiméteres kis kockákra. Az edényt margarinnal kend ki, és szórd bele a kenyérkockákat. Ha maradt még margarinod, és jutott belőle mindenhová a tepsin, akkor a maradékot melegíts fel, és locsold a kenyérdarabokra.
A tojásokat üsd fel, kapard bele a vaníliát, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, a mézet és a csipetnyi fahéjt. Ha kész a massza, öntsd rá a tálba a kenyérkockára, szórj rá mazsolát, mandulát, diót. Az előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sül.
A kenyérpudinghoz készíts vaníliasodót vagy csokiöntetet, és tálald forrón az édes süteményt.