Gasztro

Így tedd ismét frissé a szikkadt kenyeret! – szuper trükk

Kiábrándító, amikor reggel egy finom szendvicsre vágyunk, és csak kiszáradt kenyér néz vissza ránk a tartóból. Ilyenkor nem kell rögtön a boltba szaladni újért, mert létezik egy módszer a pékáru felfrissítésére.

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem kell más, mint egy csap és egy sütő. Ez utóbbit melegítsük elő 150 fokra, majd a kenyeret tegyük egy pillanatra a folyó csap alá, és hagyjuk a sütőben 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét. Amikor a kenyér belseje eléri a 60 fokot, a kéreg újra ropogóssá válik.

iStock

iStock

A kenyér kiszáradását egyébként a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így lehetőség szerint ne tároljuk hűtőben a kenyeret, mert hamarabb elveszíti frissességét.

Süss kenyeret otthon!

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top