Gasztro

Így tedd ismét frissé a szikkadt kenyeret! – szuper trükk

Kiábrándító, amikor reggel egy finom szendvicsre vágyunk, és csak kiszáradt kenyér néz vissza ránk a tartóból. Ilyenkor nem kell rögtön a boltba szaladni újért, mert létezik egy módszer a pékáru felfrissítésére.

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem kell más, mint egy csap és egy sütő. Ez utóbbit melegítsük elő 150 fokra, majd a kenyeret tegyük egy pillanatra a folyó csap alá, és hagyjuk a sütőben 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét. Amikor a kenyér belseje eléri a 60 fokot, a kéreg újra ropogóssá válik.

iStock

iStock

A kenyér kiszáradását egyébként a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így lehetőség szerint ne tároljuk hűtőben a kenyeret, mert hamarabb elveszíti frissességét.

Süss kenyeret otthon!

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése