Horoszkóp

Ezért se bánd, ha nagy a feneked

Ha eddig a tükörbe nézve bosszankodtál a popsid méretén, netán túl nagynak találtad, akkor van egy jó hírünk. Kutatás igazolja, a nagy popsival rendelkező nők okosabbak és egészségesebbek más fenékformával megáldott társaiknál. Na, mosolyt csaltunk az arcodra? Akkor íme a részletek.

Az Oxfordi Egyetem munkatársai végezték az igencsak meghökkentő eredménnyel végződött kutatást. Kiderült ugyanis, hogy a 16 ezer vizsgált nő között azok, akik méretesebb popsival rendelkeztek, nemcsak egészségesebbek, de okosabbak is azon társaikhoz képest, akiknek feneke más formájú.

Ne bánd ezentúl, ha nagy a feneked, ugyanis hormonjaidnak köszönhetően alacsonyabb a koleszterinszinted, és szervezeted a cukrot is gyorsabban bontja le a többi nőhöz képest. Esetedben a szív- és érrendszeri betegségek kockázata is jóval alacsonyabb lehet.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy mostantól elhízhatsz, hiszen azzal éppen az ellenkezőjét érnéd el. A kutatók arra a felismerésre jutottak, hogy a körte alkatú hölgyek, akik inkább a fenekükre, csípőjükre és combjukra hajlamosabbak hízni, sokkal de sokkal egészségesebbek a más testalkattal rendelkező nőkhöz képest.

Hogy okosabbak a körte alkatú hölgyek, az pedig abból derült ki, hogy a csípőtájékra lerakodó zsír több Omega-3 zsírsavat tartalmazott, márpedig ez a zsírsav jelentősen hozzájárul az agy működéséhez. Nos, úgy tűnik, mindez hosszabb, egészségesebb és boldogabb életet jelenthet.

Ne bánd, ha nagyobb a feneked
Ne bánd, ha nagyobb a feneked

(via PQ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top