Horoszkóp

5 jel, hogy becsapod magad, és nem tudsz róla

Gyakran saját magadat csapod be. Önkéntelenül, nem tudatosan teszed. Milyen jelek utalnak rá, hogy magadnak is hazudsz? Hogy nem veszed észre, vagy nem akarod tudatosítani a valóságot? Hogy valójában álomvilágban és nem a realitások talaján élsz? Ezek a jelek nagyon fontos üzeneteket küldenek. Vedd észre mielőbb.

Mindenkivel előfordulhat, hogy becsapja saját magát. Veled is. Az esetek többségében nem tudatosan teszed, olyan helyzet alakulhatott ki az életedben, amivel nem szeretnél szembenézni. Még az is lehet, tudod és látod, hogy nincs minden rendben, mégis inkább elfordítod a fejed. Valójában négy oka lehet, amikor hazudsz magadnak:

  1. sokkal egyszerűbb – nem akarsz szembenézni a keserű igazsággal
  2. kényelmes – éled az életed, ahogy eddig, beletörődsz, és nem változtatsz
  3. véded az önbecsülésedet – megpróbálod magad jól érezni
  4. hárítasz – nem vállalod a felelősséget a saját tetteidért .

Mindez példában annyit jelent, hogy megcsalod a párod, mégsem nézel szembe azzal, amit teszel, hanem hárítasz és a párodat okolod. Ő a hibás, hiszen nem kapsz tőle elég figyelmet. Becsapod magad, nem vállalod fel a saját felelősségedet, próbálod magad jól érezni a saját bőrödben. Titkon pontosan tudod, nem a megcsalás a párkapcsolati probléma megoldása, de nem szólsz, és nem változtatsz, inkább gyártod a kifogásokat.

Amikor becsapod magad, annak számtalan jelét vehetnéd észre, ha akarnád. Erős figyelmeztető jelek utalnak arra, amikor önmagadnak is hazudsz. Íme, az öt legjellemzőbb.

1. jel, hogy becsapod magad

Úgy érzed magad, mintha rohannál, menekülnél valami elől. Az érzést nem könnyű felismerni és beismerni sem, hiszen nem könnyű szembenézni azzal, valami már nagyon nem működik körülötted. Próbálsz kilépni, de nem tudsz. A nyers valóságot kéne felismerned, tovább kéne lépned, de nem tudod, hogyan.

2. jel, hogy becsapod magad

Igazolást keresel, áltatod magad olyan frázisokkal, hogy „semmit rosszat nem teszek”, „csupán megleckéztetem a párom”, vagy „nem érdekel a karrier”, vagy „nem tudok továbblépni, nincs más lehetőségem”. És még hosszasan lehetne sorolni a kifogásokat. Ez a fajta önigazolás félrevezető, ugyanis egyrészről meggyőződ magad, hogy jó az, amit teszel, másrészről ezek a magyarázatok fabatkát sem érnek. Tudattalanul tisztában vagy vele, csak a kifogásokat keresed, tudatosan viszont nem akarsz szembenézni a tényekkel.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy becsapod magad

3. jel, hogy becsapod magad

Keményen hárítasz. Bárki is próbálna segíteni, mereven visszautasítod, mert úgy gondolod, mások csak hibáztatni akarnak téged. Nem nézel magadba, nem vizsgálod meg a viselkedésedet, a felelősséget sem vállalod. Azt gondolod, te mindig jót teszel, ellenben másokkal, akik folyton hibáznak. Nem akarod tudni az igazságot, mert a lelked mélyén rettegsz tőle. Élsz a magad álomvilágában, és folyamatosan hárítasz.

4. jel, hogy becsapod magad

Nem érzed magad valódinak. A lelked mélyén tudod, hogy elveszítetted önmagad. Mást mutatsz kifelé, mint aki valójában te magad vagy. Akkor sem mondasz nemet, amikor semmi kedved bizonyos dolgokat megtenni. Elmész olyan helyekre, amiket egyáltalán nem szeretsz, és olyan barátokkal találkozol, akiket csöppet sem kedvelsz. Mindezt teszed azért, hogy ne bánts meg másokat. Már azt sem tudod, valójában mitől éreznéd magad igazán boldognak.

5. jel, hogy becsapod magad

Mást érez a szíved, mint amit az agyad diktál. Folyamatosan arról győzködöd magad, hogy minden a legnagyobb rendben. Pedig a szíved mélyén érzed, hogy semmi sincs rendben. Magadba fojtod a valódi érzéseidet, elrejted a könnyeidet, visszanyeled a dühödet. Aztán csodálkozol, hogy nem érzed jól magad a bőrödben. Amikor mélyen elfojtod a valódi érzéseidet, azok előbb-utóbb betegségekben jelennek meg a testedben. Vedd észre a jelzéseket. Vállald a felelősséget, és változtass az életeden. Egyedül csak te tudod megtenni, más nem dönthet helyetted.

(via loner wolf)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top