Horoszkóp

6 jel, hogy valódi zseni vagy

Mindenkiben rejtőzik valamilyen zseniális tulajdonság. Talán csak nem figyeltél fel rá, mert gyermekként nem kaptál kellő támogatást a kibontakozáshoz. Az is lehetséges, az önbizalmad túlzottan is ingatag ahhoz, hogy felismerd bámulatos tehetségedet, a zsenit, aki benned él. Ezekből a jelekből viszont mostantól pontosan tudhatod, te is valódi zseninek születtél. Felismered magadon a jeleket?

Ha ebből a hat különleges jelből felismersz magadon legalább kettőt, mostantól biztos lehetsz benne, te is zseninek születtél. Különleges intelligenciádra, a képességedre méltán lehetsz büszke.

1. jel, hogy valódi zseni vagy

Minden érdekel, nagyon kíváncsi a természeted. Zseniként folyamatosan keresed az újat, és folyamatosan új dolgokat tanulsz a világról. Nagyon sokat barangolsz a neten, és keresed a kérdéseidre a válaszokat. Előfordulhat, annyira belefeledkezel a kutatásba és az olvasásba, hogy észre sem veszed, mikor már hajnalodik. 

2. jel, hogy született zseni vagy

Néha előfordul, hogy magadban beszélsz. Persze, amikor rádöbbensz, hogy a párbeszéd egyszereplős, általában elszégyelled magad. Nincs veled semmi baj, nem őrültél meg, éppen ellenkezőleg, ez is a zsenialitás egyik jele.

3. jel, hogy te is valódi zseni vagy

Nagyon sokat olvasol, és nemcsak az internetet bújod. A könyvespolcod vélhetően roskadozik az önfejlesztő kötetek súlyától. Valósággal szomjazol a tudásra, hihetetlenül erős vágy él benned, hogy megérthesd a világot annak látható és nem látható részleteivel együtt. Szívesen olvasol bármit, legyen az izgalmas kalandregény, sikerkalauz vagy életmód témájú könyv.  A könyvesboltokban is nagyon szeretsz böngészgetni, teszed mindezt olyan gyakran, amikor csak az időd engedi.

zseni jelek személyiség

Ezekből a jelekből tudhatod, te is valódi zseninek születtél (Thinkstock)

4. jel, hogy zseninek születtél

Az újabb és újabb információk mellett a kihívásokat is keresed. Tesztelni akarod magad az új helyzetekben, vágysz rá, hogy mindig valami másban próbálhasd ki magad, a képességeidet. Az életedben több fordulópont is lehetett, amikor valami egészen másba kezdtél, más kihívás elé állítottad magad, mint amivel addig foglalkoztál. Nagyon szereted a kvízeket, a gondolkodásra késztető, logikai feladványokat, a stratégiai játékokat. Nem véletlenül, hiszen valódi zseni szunnyad benned.

5. jel, hogy te is zseni vagy, csak talán nem tudsz róla

Hajlamos lehetsz elfelejteni dolgokat. Tudod, hogy biztos helyre tettél valami fontos tárgyat, aztán soha többé nem találod. Senki sem tökéletes, így a zsenik sem. A feledékenység nem a memóriazavar és nem is a demencia jele, sokkal inkább a zsenialitásé. Nagyon sokat használod az agyad, ezért hajlamos lehetsz túlterhelni az elmét, így az sem nem véletlen, amikor a legkevésbé lényeges dolgok törlődnek a fejedből.

6. jel, hogy zseni rejlik benned

Hajlamos lehetsz túl sokat aggódni és túlzottan sokat gondolkodni. Nem véletlenül, hiszen még a zsenik élete sem egyszerű vagy könnyű. Nincs minden kérdésre válasz, nem létezik valamennyi tézisre egyértelmű következtetés, megoldás. Szeretnél a többieknél mélyebbre szeretnél ásni a tudás rejtelmeiben, mégis el kell fogadnod, időnként akadályokba vagy megállókba ütközöl. Bármennyire is törekszel rá, te sem tudhatsz mindenről mindent. Ilyen a világ. De ettől még a zseni ott él benned.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top