Horoszkóp

Heti holdnaptár augusztus 22-28.: Ellentéteket hoz a vasárnapi telihold!

A vasárnapi telihold a hét legérzékenyebb időszaka. Teliholdkor ugyanis mindig két ellentétes alaptermészet feszül egymásnak. Ezúttal az odaadás és a megtartás, a feloldódás és a határok, valamint az érzelem és az értelem kerül egymással szemben. Vajon, hogyan élheted át a feszültségeket? A holdhoroszkóp javaslataiból megtudhatod.

SZERDA – augusztus 22: Még négy napig növő fázisában látható a Hold. Minél közelebb érsz a teliholdhoz, annál inkább tartalékol a szervezeted az ínségesebb időszakra. A telihold utáni két hétben a Hold napról napra fogy. Szóval most még csak óvatosan a hizlaló ételekkel és nassolással…

CSÜTÖRTÖK – augusztus 23: Ma fogászati tilalom van a hagyomány szerint. Ennek ellenére természetesen mehetsz fogorvoshoz, csak számíts rá, a fájdalomcsillapító talán nem lesz olyan hatásos, mint máskor, vagy az is lehetséges, hogy néhány nap múlva vissza kell menned újabb kezelésre. A mai nap alkalmasabb manikűrre, kozmetikai kezelésekre.

PÉNTEKaugusztus 24: Még ma is fogászati tilalom van. A hagyomány mára azt javasolja, inkább süss kenyeret, vagy szellőztesd ki az ágyneműt. A levegős Vízöntő Hold éppen az utóbbiban a leghatékonyabb segítség. Ma is nő a Hold, ezért érdemes arcpakolást, bőrtápláló krémeket használni ma.

SZOMBAT – augusztus 25: Jó, ha tudsz róla, mára a fogászati tilalom mellett a fodrászati tilalom is életbe lépett, ami pedig a holnapi telihold növekvő feszültsége miatt indokolt. A telihold közelsége ugyanakkor kiválóan alkalmas gyógynövények begyűjtésére, ugyanis a növények hatóanyag tartalma most a legmagasabb.

heti holdnaptár telihold 2018. augusztus 22-28.

Ellentéteket hoz a vasárnapi telihold (Thinkstockphotos)

VASÁRNAP – augusztus 26: Telihold napján sem tanácsos fogorvoshoz vagy fodrászhoz menned, vasárnap lévén talán nem lesz olyan nagyon nehéz lemondani egyikről sem. A Halak Hold jótékony hatása a talpmasszázsban érvényesül a leginkább, érdemes ma kihasználnod ezt a gyógytó lehetőséget. Emellett gyakorolhatod a toleranciát az ingerült emberekkel kapcsolatosan…

HÉTFŐ – augusztus 27: Hétfő a Hold napja. Ráadásul ma egész nap a Hold a vizes Halak jegyében jár. Ezek együttesen aktuálissá és hatékonnyá teszik a nagymosást. Ha szakítasz időt erre, elégedetten fogod tapasztalni, sokkal gyorsabban és szebben tisztulnak a ruháid.

KEDDaugusztus 28: A fogyó Hold segítségével ma eredményesebb és látványosabb hatást érhetsz el még az arctisztításban is. De nem csak az arcodon, az egész testeden használhatsz peelinget, bőrradírt. Mindezt persze kíméletesen tedd. A ma esti Kos Hold hajlamosíthat a túlzásokra.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

holdnaptár 2018. augusztus 22-28.

Ezt jelzi a holdnaptár a vasárnapi teliholdra

Vasárnap 13:57-kor a Hold a Halakban, a Nap a Szűzben tartózkodik, egymással pontosan szembe állnak, ezt nevezzük teliholdnak. A Halak a feloldódás jele, míg a Szűz a határok megtartásáé. A Halak Hold olyan, mint a kockacukor a forró teában: feloldódnak a határok, az ego eltűnik, és átadja magát a hőn áhított unió misztikának. Mindez valóban léleksimogatóan hangzik, de a Szűz Nap ezzel pontosan szembe „megy”, totál ellentétes elveket képvisel, vagyis esze ágában sincs feladni a kontrollt, az ellenőrzést. Mindebből pedig egyértelműen feszültség, konfliktus támadhat.

Teliholdkor mindenki ingerültebb és sértődékenyebb, éppen ezért tanácsos nagyon óvatosnak lenned, ha nem akarsz senkivel összetűzésbe keveredni. Sem a családon belül, sem a szerelemben, sem a barátságban, sem a munkában. Ne feledd, teliholdkor a közlekedésben is óvatosnak kell lenned! A telihold mindig a szembe jövő járművek veszélyét jelzi. A figyelem és a körültekintés a legfontosabb most. Ezzel elkerülhetőek a balesetek. A telihold, maga a Nap-Hold szembenállás csupán egyetlen perc az égen, mégis hatással lesz az egész vasárnapi napra.
A Halak és a Szűz jegyek szülötteire különösen érvényesek az előbbiek, de az Ikreknek és a Nyilasoknak sem árt az óvatosság. Persze, a többi csillagjegynek sem árt a figyelem, a türelem, már amennyire lehetséges!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top