Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2018. december 12-18.: Izgalmas lehetőségek a csütörtöki Luca-napon

A csütörtöki Luca-nap számtalan népszokás felélesztésére alkalmas. Ültethetsz például Luca-búzát, ami a karácsonyfa alatt bőséget és egészséget szimbolizál, de elkezdheted figyelni az időjárást a következő 12 napon át, amely a jövő év 12 hónapjára utal...

SZERDA – december 12.:  A mai nap tökéletesen alkalmas, hogy a szervezetedbe bevigyél mindenféle szépet és jót, vitaminok, ásványi anyagok formájában. Ám nemcsak táplálékon keresztül teheted meg, bőröd ma különösen hálás a gondoskodásért. A zöldségekben, gyümölcsökben és olajokban rengeteg tápláló anyag van. Tedd a bőrödre is, érdemes.

CSÜTÖRTÖK – december 13:  Luca napjától a régiek figyelték az időjárást: a karácsonyig tartó 12 nap a jövő év 12 hónapját jelöli. Megfigyelésük szerint minden hónap olyan lesz, mint a neki megfelelő nap. Ha esik, esős hónapra számíthatsz, ha száraz, az a hónap is száraz lesz. Mára fodrászati és kertészeti tilalmat javasol a hagyomány.

PÉNTEK – december 14.: Pénteken egész nap a vizes Halakban jár a Hold, ami tökéletes lehetőséget kínál a mosásra, a növények öntözésére. A szobanövények különösen meghálálják, ha a vizes jegyekben járó Hold-napokon öntözöd, tápanyagozod őket. A hideg idő érdemes a madarakra is gondolni, ha teheted, tegyél ki magokat.

heti holdhoroszkóp 2018. december 12-18.

Különleges lehetőséget kínál a csütörtöki Luca nap (Thinkstockphotos)

SZOMBAT – december 15.: A mai nap egy az egyben a tegnapi hasonmása: egész nap a vizes Halakban jár a Hold. Ráadásul ez a szombat munkanap is hivatalosan. Ne bánd, hiszen cserébe a két ünnep között kapod meg a szabadságot. A délutánt, az estét érdemes a karácsonyi készülődés jegyében töltened, például előszedegetheted a díszeket.

VASÁRNAP – december 16.: Ezüstvasárnap azt jelenti, hogy őrületes sebességgel közeledik karácsony. Pánikra persze semmi okod, mert hajnalban a Kosba lépő Hold felpörget téged, és mindent játszi könnyedséggel oldhatsz meg. A pörgés közepette jusson időd önmagadra is, egyél, igyál tápláló, de nem hizlaló ételeket, italokat. 

HÉTFŐ – december 17.: A Kos Hold mára fogászati tilalmat hoz magával. Ellenben nagyon is kedvez a sütésnek: mivel nő a Hold, minden kenyér és sütemény magasabb és nagyobb lesz. Karácsony előtti utolsó hét első munkanapján a visszaszámlálás téged is feldob – vagy éppenséggel még inkább nyomaszt. Melyik érzés a jobb? Inkább azt válaszd.

KEDD – december 18.: Délelőtt még él a fogászati tilalom, ugyanakkor 10:38-kor jegyet vált a Hold, és belép a Bikába. Innentől a szépség és a szépítkezés kerül előtérbe. A szépérzéked feltámad, élvezni fogsz mindent, ami a jó ízlés határán belül az egyébként túlzásokra hajlamosító ünneppel kapcsolatos…

Erre figyelmeztet a heti holdhoroszkóp

heti holdhoroszkóp 2018. december 12-18.

Íme az érzékeny testrészek a hold horoszkóp szerint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top