Horoszkóp

4 jel, hogy exed még nem tette túl magát rajtad

A szakítás sosem könnyű. Annak a félnek sem, aki kezdeményezte. Lehet, hogy a volt párod úgy tesz, mintha rég túllépett volna rajtad, közben a valóság egészen mást sejtet. Ezekből a jelekből pontosan tudhatod, hogy exed még nem tette magát túl rajtad...

Egy tökéletes világban a szakításokat barátságosan intéznék a párok, s azt követően mindenki mehetne tovább a maga útján, a szó szoros értelmében. Ám szó sincs arról, hogy tökéletes világban élnénk. Egy párkapcsolat vége gyakran zűrzavart, szomorúságot és haragot is hoz magával, amelyen nem mindenki képes gyorsan túltenni magát. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, expárod még biztosan nem tette túl magát rajtad, neki ehhez több időre van még szüksége…

1. jel: Exed igyekszik megnehezíteni az életedet

A szakítás számtalan kényelmetlenséggel jár. Ha egy fedél alatt éltetek, egyikőtöknek biztosan új lakás után kell néznie. Ha te voltál a „beköltöző”, sajna össze kell szedned a cuccaidat, amit az exednél hagytál. Ha neheztel rád a szakítás miatt, akkor a különválás egyáltalán nem megy egykönnyen, s a cuccod könnyen a „szemétben” végezheti, a lakáskulcs lecserélődhet, kifizetetlen számlák maradhatnak utána, nem beszélve a közös állatról, amivel szintén bosszút próbál állni rajtad.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy expárod még nem tette magát túl rajtad (fotó: Getty)

2. jel: Passzív–agresszív lépések sorozata

Ha expárod a különböző közösségi oldalakon kilép a téged követők listájából, a platformjairól leszedi a közös fotóitokat, teljesen érthető a viselkedése, sőtpicit örülhetsz is, ha a szakítást követően csak ezt teszi. Rosszabb esetben ugyanis sértő, cinikus megjegyzésekkel bombázhat. Ez nem csupán arra utal, hogy folyamatosan követi a mindennapjaidat a neten, hanem az ismerőseid előtt is le akar égetni különböző módon. Ha ezt teszi, ne ijedj meg, egyszerűen csak tiltsd le az üzeneteit.

3. jel: A közös barátaitokat arra kényszeríti, válasszanak kettőtök közül

A szakítás valójában nemcsak kettőtöket érint, hanem kihat a közös barátokra, a közeli ismerősökre is, s könnyen lehet, számukra sem könnyű átvészelni ezt az időszakot. Nem lehetetlen, hogy a kapcsolat ne sérüljön, ám ehhez megfelelő érettségre van szükség mindkét fél részéről. Ha exed folyamatosan bűntudatot ébreszt a közös barátaitokban, mert veled is tartják a kapcsolatot, s arra kényszeríti őket, hogy válasszanak közöttetek, az egészen bizonyosan a harag jele: azt szeretné ugyanis, hogy mindenki az ő csapatát erősítse. Egy ilyen szituációban csak azt teheted, hogy tudatod velük, milyen fontosak számodra, s megnyugtatod őket, nem várod el, hogy bármelyikőtök mellett is döntsenek.

4. jel: Az orrod alá dörgöli a látszólagos boldogságát

Ha az exed túltette magát rajtad, és boldogan éli a világát, akkor aligha érzed szükségét, hogy ezt veled is közölje. Ám ha a közösségi médiacsatornákat elárasztja bejegyzésekkel, fotókkal, amelyek mind-mind arról szólnak, mennyire boldog nélküled is, az egyértelműen arra utal, hogy még igencsak rossz szájízzel gondol a szakításra, s egyáltalán nem tette túl magát rajtad. Azt remélheti, hogy a boldogságát látván visszakönyörgöd magad hozzá. Nem kizárt, hogy „új” párkapcsolatát is az orrod alá dörgöli, gondolván, féltékenységedben hasonlóan cselekszel. Őrizd meg a nyugalmad, nem számít, milyen bántó a viselkedése. Ha kellemetlennek érzed, egyszerűen csak közöld, hogy többé nem kívánsz vele szóba állni. Persze szakítsd is meg végleg a kapcsolatotokat. Így neked is könnyebb lesz.

(via elite daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top