Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. április 1-7. – Bolondos április?

Az április gyakran megtréfál mindenkit. Úgy tűnik, ezúttal is. Vajon mit jelez a holdhoroszkóp április első napjaira? S mindenre érdemes különösen odafigyelned? Íme a részletek!

Tóth Árpád Április című verse így kezdődik: „Április, április, bolondok hónapja! Szeretlek én téged…”. Nos, hogy te is szeretni fogod-e, az most nagyon sok mindenen múlhat. A Hold persze továbbra is rendületlenül járja útját, és segít neked, hogy mindennap felfedezd a csodát, ami körbevesz a természetben és otthon egyaránt… Tényleg észreveszed?

SZERDA április 1.: Szerdán fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben. Tanácsos ezt figyelembe venned. Most a vizes Rák jelében járó Hold kedvez a vízkúráknak: teázás, lábáztatás, borogatás, szaunázás, fürdés, bármi jöhet. És ne feledd, hogy itt az ideje kimosni a ruhákat, megöntözni a növényeket!

CSÜTÖRTÖK április 2.: Mivel csak este vált jegyet a Hold, nem maradtál le semmiről. Ma is teázhatsz, öntözhetsz, moshatsz. A növő Hold mindent „növeszt”. A vizes jegyben járó Hold aktuálissá teszi a locsolást, amiért a növényeid hálásak, és gyorsabban nőnek. A régiek a földművelésben komolyan vették a Hold járását, és eszerint időzítették a különböző földmunkákat is. 

PÉNTEK – április 3.: Ma egész nap az Oroszlánban jár a Hold. Most a legokosabb kenyeret sütni, mert a növő Hold „megnöveszti” a kenyeredet, amivel te is büszkélkedhetsz majd. Aktuális a hajvágás is. Ha ma vágsz a hajadból, nagyon gyorsan regenerálódik, és még szebb lesz. A kertben időzítsd mára a metszést és a fák, bokrok ültetését! A növő Hold segíti a gyökerek erősödését is.

Mindenkit megtréfál a bolondos április... (fotó: Getty)

Mindenkit megtréfál a bolondos április… (fotó: Getty)

SZOMBAT április 4.: Nem sokkal éjfél előtt lép csak ki az Oroszlánból a Hold. Emiatt ma is teheted azt, amit az előző napra javasolt a holdhoroszkóp: süthetsz kenyeret, vágathatsz a hajadból, metszhetsz, fát, bokrot ültethetsz. A növő Hold a regenerálódásban segít. Ha ezt figyelembe veszed, több sikerre számíthatsz a konyhában és a kertben egyaránt.

VASÁRNAP – április 5.: A hagyomány szerint a leggyorsabban, leghatékonyabban és leglátványosabban Szűz Holdnál lehet takarítani. Sajnos még nem fogy a Hold, de attól még beiktathatsz mára egy kis rendrakást, portalanítást, porszívózást, ablaktisztítást. Most lesz türelmed az apró részletekhez is.

HÉTFŐ – április 6.: Húsvét előtti nagyhéten, nagyhétfőn még mindig a Szűzben jár a Hold. Így a tegnap megkezdett takarítást folytathatod, befejezheted. Arra ügyelj, hogy ne vessz el a részletekben! Hajlamos leszel apróságokon is fenn akadni, vagy túlzottan sok időt vesztegetni kis dolgokra. Jó lenne, ha mielőbb észre vennéd, mert csak így változtathatsz rajta.

KEDDáprilis 7.: Telihold előtti napon a legerősebb a növő Hold ereje, ami megnöveli a gyógynövények hatóanyagát. Ezért érdemes most begyűjteni őket. Emellett tanácsos ma ásványi anyagokkal, vitaminokkal feltankolnod. Egyél, igyál friss zöldséget, gyümölcsöt, és rakj az arcodra is belőlük pakolást!

Erre figyelj az áprilisi növő Hold hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold április első 7 napjában (nlc)

Ezekben a jegyekben jár a Hold április első 7 napjában (nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top