nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek és a gyász

3 csillagjegy, aki nem fél szembenézni a gyásszal

A halállal senkinek sem könnyű megbirkózni, de a következő három csillagjegy képes arra, hogy a hamarabb felépüljön a gyászból.

A gyász csillagjegytől függetlenül mindenkit letaglóz, borzasztó nehéz időszak, amikor egy szerettünk elvesztésével kell megbirkózni. A következő három csillagjegynek sem megy könnyen, nem sétagalopp számukra sem, de olyan érzelmi eszköztárral rendelkeznek, mely hozzásegíti őket, hogy hamarabb felépüljenek a gyászból.

Kos

A Kos egy bátor jegy, ez a bátorság pedig akkor is megjelenik, amikor a halállal kerül szembe. Nem tagadja le az érzelmeit, nem is menekül előlük, általában szembenéz a kihívásokkal, és ez alól nem kivétel a gyász érzése sem. Egyenesen a halál szeme közé néz, nyíltan beszél a gyászáról, először talán a düh keríti hatalmába a halál igazságtalansága miatt, de nem ragad ebben az állapotban meg sokáig.

Annyira mérges lehet, hogy akár még dühkitöréseket is láthatsz tőle, összetörheti a család tányérkészletét, de hagyni kell, hogy a benne lévő indulatokat kieressze, mert így tudja elgyászolni a szeretteit, és képes eljutni abba az állapotba, amikor elfogadja a halált.

A gyász fázisai

1. Tagadás

2. Harag

3. Alkudozás

4. Depresszió

5. Elfogadás

Bika

A Bika néha úgy tűnhet, mintha nem lenne képes kezelni a nehéz helyzeteket, pedig valójában sokkal higgadtabb csillagjegy, mint az összes többi, és ez megmutatkozik akkor is, amikor a halállal kell megbirkóznia. Erős és összeszedett, még akkor is képes talpon maradni, ha mindenki más összeomlik körülötte, mert tudja, hogy előbb-utóbb a környezetének szüksége lesz a segítségére. Ha támasz lehet másnak a gyászban, az segít neki is feldolgozni egy szerette elvesztését.

A gyász ezeknek a csillagjegyeknek megy könnyebben

A gyász minden csillagjegynek nehéz (Kép: Unsplash)

Mivel nem mutat szélsőséges érzelmeket a halál kapcsán, ezért azt feltételezik sokan róla, hogy elkerüli a gyász átélését, de ez nem igaz, csak azt szeretné, hogy a család és barátok ne aggódjanak érte, és életbe lép nála a tragédia hallatán az az elképesztő önkontroll, amit annyira csodálunk a Bikában. Hagyni kell időt neki a feldolgozásra, a gyász fázisait kicsit más sorrendben éli meg, mint a többiek, és a fő célja, hogy ne merüljön el a bánatban.

Mérleg

A Mérlegnek sokáig tart a gyász, de ez nem azt jelenti, hogy beleragadna hónapokig a szomorúságba. Ez a csillagjegy érti és elfogadja, hogy halállal nem lehet egyik napról a másikra elbánni, és hogy egyszerre csak egy lépést képes megtenni a gyógyulásban, ezért hagy magának időt a gyász fázisaira. Azzal foglalkozik, hogy a hullámok felett tartsa a fejét, és a többi csillagjegyhez képest tudatosabban megy végig ezen a lassú folyamaton. Épp ezért a Mérleg remek támasz is a környezetének a gyászban, képes arra, hogy racionálisan szemlélje a helyzetet, mert tudja, hogy halál az élet része, és egy olyan megállíthatatlan erő, amivel nem lehet szembemenni.

Az is segíti a gyászban a Mérleget, hogy nem hajlamos a múlton való rágódásra, nem kezdődik el a lelkében a megbánás és önostorozás, ha meghal egy családtagja vagy barátja, hanem objektív tud maradni a legnehezebb időszakban is. A Mérleg lesz az, aki a gyász közben is képes arra, hogy elintézze a temetéssel járó gyakorlati teendőket, és még arra is gondol, hogy legyen nála mindig tartalék zsebkendő.

via

Tudj meg több a csillagjegyedről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top