Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. október 28. – november 3. – Teliholdas halloween

Tudtad, hogy halloween eredeti neve „all hallows’ evening”? Ami magyarul „minden szentek estéje”, ami október 31-ről november 1-re virradó éjszaka van. És most ekkor lesz telihold, ami még misztikusabbá és sajnos nyomasztóbbá teszi a szombati napot.

És azt tudtad, hogy a keresztények november 1-én, mindenszentek napján eredetileg azokat a szenteket ünneplik, akiknek nem jutott külön nap a Gergely naptárban? És valójában november 2-án, halottak napján emlékeznek az elhunyt szeretteikre.

Heti holdhoroszkóp 2020.10.28.

Telihold halloweenkor (Fotó: Pixabay)

SZERDA – október 28.: A Kosba lépő Hold még nő, ezzel benned sajnos nő a feszültség és a türelmetlenség. Tudd, hogy ez is egy energia, amit felhasználhatsz teremtésre, rendrakásra is! Arról tudnod kell, hogy ma fogászati tilalom van. Vagyis ha nem sürgős, akkor ne ma menj fogorvoshoz!

CSÜTÖRTÖK – október 29.: Továbbra is a Kosban jár a Hold. Ez aktuálissá teszi az energiáid megregulázást. Tele vagy tettvággyal, versenyszellemmel. Tőled függ, hogy ezt mibe vezeted bele. Fogd fel az egészet úgy, mintha négylovas szekeret húzó lovakat kellene irányítanod! Még mára is érvényes a fogászati tilalom.

PÉNTEK – október 30.: Mivel csak késő este vált jegyet a Hold, még mindig a „lovaidat” kell irányítanod. Telihold előtti napon ez egyre nehezebb kihívás. Megbokrosodhatnak a „lovaid”, az energiáid. Ha nem akarsz konfliktust, akkor kösd le fizikai feladattal ezeket: selejtezés, takarítás, sport, stb.! Ma se menj fogorvoshoz!

SZOMBAT – október 31.: Telihold napján, Halloween estéje előtt eldöntheted, hogy melyik oldalra állsz: bulizol, és kiparodizálod a gyászt, ünnepled az elmúlást, vagy csendben emlékezel, búcsúzol azoktól, akik elmentek. Bármelyiket választod, semmiképp se ítéld el a másik „tábort”! (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

VASÁRNAP – november 1.: A keresztények november 1-én, mindenszentek napján eredetileg azokat a szenteket ünneplik, akiknek nem jutott külön nap a Gergely naptárban. A névnapod annak a szentnek a napja, akiről a nevedet kaptad. Ez új megvilágításba helyezheti az ünnepet, az eredeti ünnepet. Ugye?

HÉTFŐ – november 2.: A hagyomány szerint a keresztények valójában november 2-án, Halottak napján emlékeznek az elhunyt szeretteikre. Ettől nem kell talpig feketébe öltöznöd. Az Ikrekbe lépő Hold játékosságot és leleményességet hoz neked. Ha nem érzed így magad, akkor szellőztess sokat! Ma fodrászati és fogászati tilalom van érvényben. Ezt nem muszáj betartanod, csupán javasolt.

KEDD – november 3.: Semmi változás nincs a tegnapihoz képest, mert marad a Hold az Ikrekben. Szóval még ma is felélesztheted a benned szunnyadó játékosságot, leleményességet és kreativitást. Mivel a Hold az Ikrek jelében jár, egy hosszabb szellőztetés felfrissíti a levegőt és téged is.

HALLOWEEN-i TELIHOLD:

Október 31-én, szombaton 15:50-kor a Bika Hold és a Skorpió Nap szembenállása a telihold. A Nap 16:27-kor nyugszik, a Hold 16:44-kor kel fel. Szóval sötétedés után a horizonton keresd a teliholdat, ami bevilágítja majd az éjszakai eget. És könnyen lehet, hogy megzavarja az alvásodat.
Te tudtad, hogy halloween eredeti neve „all hallows’ evening”? Ami magyarul „minden szentek estéje”, ami október 31-ről november 1-re virradó éjszaka van. Az angolszász kultúra az ősi kelta hagyományokból emelte át ezt az ünnepet, ami mára jelmezes felvonulássá és bulizássá alakult át. És azt tudtad, hogy a keresztények november 1-én, mindenszentek napján eredetileg azokat a szenteket ünneplik, akiknek nem jutott külön nap a Gergely naptárban? És valójában november 2-án, halottak napján emlékeznek az elhunyt szeretteikre.
Sajnos szombaton a feszültség tapinthatóvá válik. Ráadásul pont a teliholddal egy időben egy Nap-Uránusz szembenállás tovább nehezíti a dolgodat.
A Skorpió és a Bika is szilárd minőségű jegy az asztrológiában, ami a ragaszkodás szimbóluma. Ettől a szokottnál is erősebben ragaszkodhatsz emberekhez, tárgyakhoz, emlékekhez, tervekhez, pénzhez, pozícióhoz, vagyonhoz stb. Ez a ragaszkodás merevvé és beszűkültté tehet téged.
A telihold akkor viselhet meg a leginkább, ha a Bika vagy a Skorpió, illetve az Oroszlán vagy a Vízöntő jegyében születtél.
Ettől függetlenül biztos, hogy bármilyen jegyben születtél, vigyáznod kell magadra, a szeretteidre és a kapcsolataidra.
Nem veheted félvállról a teliholdas statisztikákat: ilyenkor több a baleset. Vagyis sokkal óvatosabbnak kell lenned az utakon. A telihold és a Nap-Uránusz szembenállás is szó szerint a szembe jövő járművek veszélyét jelenti. Ha odafigyelsz, és körültekintően közlekedsz, elkerülheted a legrosszabbat: a balesetet.
A telihold szombaton 15:50-kor lesz, de hatása egész nap nyomasztó lehet.
Szombat délután érdemes fehér gyertyát gyújtani, és leltárba venni mindazt, amitől meg kell válnunk.

Halloweeen telihold

Telihold halloweenkor (fotó: Pixabay)

Erre figyelmeztet a héten a Hold

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 10. 28–11. 3.

Heti holdhoroszkóp táblázat 2020. 10. 28–11. 3.

Ez is érdekelhet aura Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top