Horoszkóp

Édes hétvége a víz jegyűeknek

A télies napok beköszöntével egyre több időt töltünk az otthon melegében. Szívesebben üldögélünk az asztal körül szeretteinkkel, és nem hiányozhat a hangulatjavító édesség sem.

Az aztékok már ismerték a csokoládé élettani hatásait, sőt mágikus összetevőként tartották számon. Az indiai áyurvédikus egészségrendszerben pedig az étkezés végén szükséges egy édes ízű fogás fogyasztása. A modern konyha minderre csak helyesel, a nők többségéről nem beszélve. Nagyon sokan állítják, hogy külön gyomruk van a desszertek számára, bármilyen laktató étkezés után. A víz elemű csillagjegyek szülöttei sem tiltakoznak, ha a kedvenc süteményük kerül az asztalra. Pláne ha olyan kedves társaság üli körül, hogy eszük ágában sincs felkelni onnan, amíg egy falat is marad az összes finomságból.

csokitorta

Fotó: Unsplash

Rák – csokoládétorta

A Ráknak érzelmi kapcsolata van az étellel. Ha a kedvenc desszertjét kell kiválasztania, gyermekkori emlékei törnek elő. Ahogy a nagymamája meggyes pitét sütött a kertben szedett gyümölcsből, vagy az édesanyja csokoládétortát készített hatodik születésnapjára. A legérzékenyebb csillagjegy, akinek meghatározó fontosságú a család az életében. Ha sütésről van szó, minden bizonnyal számos családi történetet tud előhúzni a tarsolyából. Aki meglepetést szeretne neki szerezni, a házias süteményekkel nem nyúl mellé.

körtés

Fotó: Pixabay

Skorpió – Tarte Tatin

Az érzéki és kifinomult Skorpió desszertben sem hazudtolja meg magát. Szereti a klasszikus, de mégis szexi ételeket, amikben jellemvonásainak kombinációja tükröződik. Egy egyszerű, de ínyenc Tarte Tatin, ahol a francia konyha kiválósága mutatkozik meg. A forró körtés, karamellás torta mellé mindenképp tálaljunk neki vaníliafagylaltot, de csakis Bourbon vaníliával. Az összeállításnak nem tud majd ellenállni – csábító illatú, és izgalmas küllemű étel, ő az életet is így szereti. Különleges dolgokkal megfűszerezve, olyan élményekkel és ételekkel, amiben az embereknek nincs mindennap része.

áfonyakosár

Fotó: Unsplash

Halak – citromos-áfonyás kosárkák

A Halak csillagjegy szülötte nagyon kreatív, művészi ember. Mindenben lelkesedik az esztétikus, színes és izgalmas részletekben gazdag dolgok iránt, és nincs ez másképp az édességek terén sem. Töltött kosárkát készíteni neki főnyeremény, akár sült tészta, akár kész keksz az alapja. Az ízkavalkád mellett ezeken az apró szépségeken dolgozhatunk napsárga citromszelettel, áfonyával, mentalevéllel. Az ínycsiklandó desszert szemet gyönyörködtető lesz. A Halak kreatív a konyhában is, szereti a szokatlan ízeket, meglepő csavarokat. A citromos desszerteknél lepd meg gyömbérrel, de ha valami csokoládésat kínálsz neki, nem fog megsértődni, amikor megérzi benne a kissé csípős csilit.

(via TheTalko)

Ez is érdekelhet sütemény Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top