nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek és függőség

4 csillagjegy, aki erősen hajlamos a függőségre

A csillagjegyek közül ez a négy nehezen bír mérsékletet tartani, legyen szó ételről, edzésről vagy alkoholról.

A függőség mindenkit fenyeget a mai világban csillagjegytől függetlenül, mégis vannak veszélyeztetett csillagjegyek, akiknek sokkal jobban oda kell figyelni és mérsékletesen élni, ha nem akarnak függőséggel harcolni egész felnőttkorukban.

A függőség ezer arca

A függőség sokféle formában felléphet: függhetünk ételtől, edzéstől, emberektől, alkoholtól, drogtól, cigitől, vagy akár olyan apróságok formájában is előbukkanhat, mint hogy ragaszkodunk egy bizonyos márkájú kávé elfogyasztásához mindennap ugyanabban az időpontban, máskülönben nagyon idegesek leszünk. Sok olyan függőségünk van, amiről egyáltalán nem gondolnánk, hogy az, mégis jelentkeznek az elvonási tünetek, ha nem sikerül hozzájutnunk az adott szerhez.

Bika és az étel

A Bika a legnagyobb ételrajongó, akit az utadba sodorhat a szél. Imádja a hasát, és sokat is tud az ételekről, italokról, mindenről, ami a gasztronómia része. Számára ez a függőség az élet része, nem is akar megszabadulni tőle, hiszen boldogságot okoznak neki a különleges, finom ételek. Általában nem árt saját magának, mert bár állandóan eszik, odafigyel az ételek minőségére, nem vesz akármilyen szemét kaját a szájába, és a rajongása miatt kiélvezi az ízeket, azaz jó eséllyel lassabban rág és nem habzsol. A probléma az ételfüggőségében akkor kezdődik, ha már a stressz levezetésére is az ételeket használja, ilyenkor még az elhízás és a hozzá kapcsolt betegségek megjelenése előtt érdemes figyelmeztetni a mértékletességre.

Ezek a csillagjegyek lesznek függők

A Bika csillagjegy sosem mond nemet egy finom ételre (Kép: Unsplash)

Ikrek és a közösségi oldalak

Az Ikrek a leghajlamosabb arra a csillagjegyek közül, hogy függeni kezdjen a közösségi oldalaktól. Azért pont ettől válik függővé, mert az Ikrek vérében van a társaság szeretete, nehezen viseli az egyedüllétet, és folyamatos visszajelzésre van szüksége a körülötte lévő emberektől. A közösségi oldalakon pedig nagyon könnyen juthat visszajelzéshez: ha olyat posztol, amire ömlenek a lájkok, máris elégedetten tér nyugovóra, viszont ha nem kapja meg a megfelelő lájkmennyiséget, akkor értéktelennek érezheti magát. Ez a függőség egyáltalán nem tesz jót az Ikreknek, valójában épp elvágja magát a valódi kapcsolatoktól így, és nem szerez tapasztalatokat a valóságban.

Oroszlán és a vásárlás

Az Oroszlánnak rettenetesen fontos a külseje, ezért számára nehéz mértékletesnek lenni a vásárlásban. Ha meglát egy ruhát, cipőt, táskát, akármit, amiben szerinte jól nézne ki, akkor sürgető késztetést érez rá, hogy azonnal megvásárolja, még akkor is, ha jól tudja, hogy úgysem fogja tudni felvenni sehova. Mivel a minőséget nagyra tartja, ezért ez a vásárlási függőség elég költséges mulatság, mert mindenből a legjobbat, legmárkásabbat veszi meg természetesen. Minden kell neki, amit az emberek megdicsérhetnek rajta. Az online vásárlás elterjedésével pedig teljesen elvesztette az Oroszlán a kontrollt, sosem volt ennél könnyebb a pénzköltés, és ez meg is látszik a bankszámláján.

Skorpió és a szex

A Skorpió szexuális vágyát semmi sem körözheti le, annyi van belőle neki, hogy nem csoda, hogy könnyen függővé válhat a szextől. A Skorpió az a csillagjegy, aki egy párkapcsolatban pontosan tudja, hogyan ne csalja meg a párját, de azért a flörtölésről soha nem mondana le még a legnagyobb szerelem kedvéért sem. Ha pedig nincs épp komoly párkapcsolata, akkor a Skorpió az egyéjszakás kalandok koronázatlan királya/királynője. Nem érzi függőségnek és problémának, hogy állandóan a szexen jár az esze, számára ez a természetes, emiatt aztán nehezebben köteleződik el egyetlen ember mellett.

Tudj meg többet a csillagjegyedről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top