Horoszkóp

Újítsd meg otthonod energiáját kristályokkal!

A téli időszakban sokkal többet vagy az otthonodban. Néha minden ok nélkül kényelmetlenül érzed magad vagy lehangolttá válsz. Ilyenkor nem árt a lakásban áramló energiákat felfrissíteni, aminek egyszerű módja, ha kristályokat használsz.

Mint minden lakberendezési tárgynak, a jól elhelyezett kristálynak is két fontos tényezője van: megfelelő esztétikum és funkció. Elhelyezhetsz ásványi köveket a lakásban csupán azért, mert tetszik és jó energiát közvetít. De ahhoz, hogy egy adott kő igazán előnyödre legyen, szükséged lesz kristálystratégiára. 
Lakásod és házad hat szegletére ajánlunk ásványokat, hogy minél jobban érezd magad az otthonodban. Rég nem látott vendégeid is meglepve tapasztalják majd a változást.

1. Konyha 

A szeretettel elkészített házi kosztnak önmagában más az energiája, de még ezt is tudod fokozni. Titkos hozzávalód lehet konyhában a rózsakvarc. Az ablakpárkányra helyezd el, ez sütés-főzés közben a szeretet energiáját fokozza és bent tartja a légkörben. De készíthetsz a konyha más pontjára is egy kicsike kristály-oltárt, ami növeli a kreativitást és újításokra késztet. A konyhaasztalon pár darab tiszta kvarckristály tisztán és éberen tartja étkezés közben a rezgéseket. Az asztal aljára helyezett szodalit pedig a kellemes és harmonikus beszélgetéseket fogja segíteni.

2. Hálószoba

A háló sokak számára a legfontosabb része a lakásnak. Itt pihened ki a mindennapok fáradalmait, itt a szerelem helyszíne, és a lefekvés előtti kavargó gondolatoké. A szelenit ásvány „folyékony fényesség” néven is ismert, ha a párnád alatt tartod, gondoskodik a pihentető alvásról és a szép álmokról. Ha pároddal alszol az ágyban, egy ametiszt és egy rózsakvarc páros a matrac alatt tartva ügyelni fog a női és férfi energiák harmóniájára.

kvarc

Tiszta kvarc / Fotó: Unsplash

3. Nappali

Amikor hazaérkezel testben és lélekben, a világ zaját és a stresszt magad mögött akarod tudni. A legjobb stresszoldó az ametiszt, ami segíteni fog az ellazulásban és feltöltődésben. Az ametiszt nagyon erős tisztító rezgésekkel rendelkezik, így ha van belőle jó pár, nyugodtan tegyél belőle bármelyik szobába, nem tévedhetsz vele.

4. Gyerekszoba

A szelesztit vagy cölesztin tökéletesen megfelel a gyerekek környezetébe. Finoman nyugtatja a végtelen energiájukat, lágyítva azokat. Alkalmas a negatív energiák távoltartására, márpedig ez a legfontosabb a gyermekeinkkel kapcsolatban, hogy megóvjuk őket mindentől, amitől csak lehet és szükséges. Az ágyuk melletti kék csipke agát az idegességet oldja, elűzi a rossz álmokat.

rózsakvarc

Rózsakvarc / Fotó: Pixabay

5. Bejárati ajtó

A kívülről érkező negatív hatások távoltartására karneolt vagy piritet tehetsz a bejárati ajtó környékére, de ezeket a belső oldalra helyezd. Nem csupán védenek, segítenek minél több pozitív rezgést becsalogatni és bent tartani az otthonunkban. A külső területre pedig a fekete turmalin javallott, de ebből is helyezhetsz az ajtó mindkét oldalára.

6. Kert

A kert lehet a sérült kristályok mentsvára. Ha van olyan köved, ami repedezett vagy törött, dugd a földbe, és a növények hálásak lesznek érte. Bármilyen ásványt használhatsz, de ha célirányosan szeretnéd növényeid fejlődését segíteni, használj zöld aventurint, plusz egy kis tiszta kvarcot az extra energiáért. Ha nincs kerted, ugyanezt megteheted a cserepes növényeikkel és a balkonládákkal is.

(via Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top