Horoszkóp

Így készítsd fel a testedet és lelkedet a télre, ha tűz jegyű vagy

Lehet, hogy a szenvedélyes és érzelemtől fűtött tűz elem szülötte vagy. Ettől még neked is szükséged van rá, hogy megfelelően felkészülve fogadd a hideg évszakot.

A tél beköszöntével más üzemmódba kapcsolsz, testileg és lelkileg is. Ha nem készítetted föl a szervezetedet a hideg és szürke napokra, búskomorságba eshetsz vagy könnyen megfázhatsz. Nem elég a meleg ruha, az egészség ennél sokkal több tényezőn múlik. Tanulj meg csillagjegyed segítségével együtt élni ezzel az évszakkal, és még akkor is élvezni fogod, ha eddig kézzel-lábbal tiltakoztál ellene.

tea

Fotó: Unsplash

Kos (március 20. – április 19.)

Csillagjegyedhez kapcsolódó szerveid az agy, szemek és maga a fej. Amikor beköszönt a hűvös, mindenképp tartsd melegen a fejedet. Ha a téllel érkező levertség utolér, ne koffeinnel vagy alkohollal próbáld tuningolni magad, csak árt az állapotodnak. Válassz finom teákat és kísérletezz bátran: melyik típus mikor frissít, mikor segít ellazulni. Reggel a tejeskávé helyett igyál chai lattét, este pedig inkább már csak gyógyteákat fogyassz. Észre fogod venni, hogy egyre nagyobb harmóniában vagy önmagaddal.
Hogy kellő energiád legyen, szerezz be holdkő kristályt. Békességet hoz a lelkednek, és segít kapcsolatba lépni a mindenséggel. Keress olyan jógagyakorlatokat, amik energetizálnak, de nem túl megerőltetőek. Így testileg és lelkileg is tökéletes formában lépsz majd az új tavaszba.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

A fő testrészeid a hát felső része és a gerinced. Nagyon fontos, minden reggel mozgasd és nyújtsd meg minden irányban, végezz csavaró gyakorlatokat. A téli merevség megelőzésére napközben is többször mozgasd át magad, ezzel az egész testedben szétárad a tűz energiája. Jót tesz neked a kardioedzés, a futás, biciklizés. Jógából az erőteljesebb, mozgásos flow irányzatokat keresd, és szaunázz is néha.
Otthon cukros bőrradírral pezsdítsd fel a tested, utána kakaóvajas krémmel kényeztesd a bőrödet. Otthonodban rendezkedj be kényelmesen, és élvezz minden olyan tennivalót, ami melengeti a lelkedet. Jöhet a forró csoki a kanapén üldögélve, és hogy teljes legyen a teled, kezdj naplóírásba, ami jót tesz az idegpályáknak a kézírás révén, és segít helyre tenni a mélyre elásott lelki gondjaidat is.

Nyilas (november 22. – december 21.)

A máj, a lábak és a csípő a meghatározó testrészeid. A keringési rendszeredet tartsd karban, jó hatással lesz ezekre a területekre. Lobbanékony a természeted, és a spontán helyzetekben hajlamos vagy stresszelni. Tartsd távol feszültséget! Kezdj vitaminokat szedni, a napirendedbe iktass be rövid meditációt. Az étrendedbe pedig az egészséges ér- és idegrendszert szolgáló ételeket.
A tél a befelé fordulás időszaka, és neked nagyon jók a megérzéseid, használod a harmadik szemed. A tisztánlátás elől elhárítod az akadályokat, ha segítesz a szervezetednek méregteleníteni. Kezdd lecserélni a kozmetikumokat organikus termékekre, és lehetőség szerint az ételeket is. Hálás lesz a tested, és elkerülnek a betegségek. Az idei telet szerafinit kristállyal teheted teljessé, segít megszabadulni a káros érzelmektől, gondolatoktól.

(via dailylife)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top