nlc.hu
Horoszkóp

Készülj a télre testileg-lelkileg levegő jegyként

A levegő jegyeknek sincs késő testileg-lelkileg készülni a télre 

Már javában tart a december, nagy hideg nem érkezett eddig. Az ünnepek közeledtével még jobban rá tudsz hangolódni magadra, és a téli hangulatra.

A téli évszakra való felkészülés nem olyasvalami, amit határidőre kell elvégezned. Bármikor nekiállhatsz, és ha csak néhány dolgot próbálsz ki közülük, attól is jobban érzed majd magad. Arról nem is beszélve, jövőre is jön majd a tél.

vidám nő hóban

Fotó: Pixabay

Ikrek (május 21. – június 20.)

Az Ikrek jegyhez kapcsolódó testrészek a kezek, karok és az idegrendszer. Mindig legyen nálad kesztyű, hogy ne veszíts hőt a kezeiden keresztül, mert az lassítja a vérkeringésedet és az energiaáramlást. Fogyassz sok gyökérzöldséget, ami segít a földelésben (ez a levegő jegyűeknek fontos). Süss céklát, készíts borscslevest sok répával. De az édesburgonya és a tök is nagyon sokféleképp felhasználható. A tested ujjongani fog, de ez a diéta segít összpontosítani, és a földön maradni, ha szinte felrobban a fejed a tennivalóktól.
Állandó kíváncsiságodat kösd le egy antikváriumban, böngéssz olyan könyveket, amik a spirituális, önismereti utadon támogatnak. Vedd magadhoz az idei tél lelki táplálékát. Még lehet fokozni: keress egy olyan kristályt, ami segít a földelésben, és a gondolataid rendezésében. A vörös jáspis például ilyen. A szétszórt elme lenyugvásában játszik szerepet, nyugodt és jól szervezett leszel a hatására.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A csillagjegyed meghatározó testrészei a vesék és a deréktájék. Kezdd a napot nyújtózással, különös tekintettel erre a szakaszra. Próbáld a teljes előrehajlást (paschimottan ászana), nem baj, ha minimálisan tudsz előrenyújtózni! Az ülés során elgémberedő csípő- és deréktájékra és a veséidre így is hatni fog, és minden nap jobb leszel. Igyál nagyon sok folyadékot, vizet, gyógyteát vagy zöld teát. A vesék védelmében időnként nélkülözd a finomított cukrot, és ritkán igyál alkoholt.
Mérlegként szeretsz másokat támogatni, de magadról hajlamos vagy megfeledkezni. Legyen a célod ebben az évszakban, hogy megerősítesz pár fontos szokást, ami rólad szól. Sétálj, biciklizz, jógázz rendszeresen. Ha táncolni szeretsz, próbálj ki valami újat ebben a műfajban. Vegyél magadhoz kék kianit nevű kristályt, ami auravédő, így segít majd, hogy ne vedd át mások problémáit, akik hozzád fordulnak segítségért. Az aktív relaxáció segít ellazulni, próbáld ki a felnőtteknek készített színezőt, vagy a kötést, esetleg kezdj el játszani valamilyen hangszeren.

téli forró ital narancssárga

Fotó: Pixabay

Vízöntő (január 20. – február 18.)

A boka és a keringési rendszer a legfontosabb testrészed, ezekre fektess különös hangsúlyt. Próbálj ki többféle légzési technikát, amivel reggel indítod a napot. Ilyen a kapalabhati, amivel rendkívüli oxigéntartalmat pumpálsz a véráramba. Napközben adj magadnak többször néhány percet, amikor a földön fekve a falnak támasztod kinyújtott lábadat, így frissítve a keringésedet.
A világ problémáival nyomasztod magad, és azon stresszelsz, hogy nem oldhatod meg mindet. Ezen a télen egyik fő feladatod, hogy nem ostorozod magad. Minden nap írj egy szeretetteljes levelet magadnak. Keress valami jót, amit megköszönhetsz, amiért hálát adhatsz. Lásd, hogy nagyon sok jót tettél eddig is.
Legyen időd a rendszeres étkezésre, ülj le, és pihenj meg testileg, lelkileg. Ételeid tartalmazzanak elég fehérjét, rostot és zsiradékot, nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozottan egyél. Hogy a földelést segítsd, szerezz be hematit kristályt, ami segít majd kikeveredni a terhelő gondolatok közül, és megtaláld azt, amire valóban fókuszálni kell.

(via dailylife)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top