nlc.hu
Horoszkóp

5 dolog, amitől harmonikus lesz az életed

Csak 5 dologra figyelj, és harmonikus lesz az életed!

Egyszerű dolgokról van szó, amiket nem nehéz beépíteni a mindennapokba, cserébe hosszú távon pozitívvá varázsol minden előjelet.

1. Egyáltalán nem mindegy, hogy töltöd a reggeled

Egyesek állandó rohanásban élnek, és persze keveset alszanak, ők jól jegyezzék meg: a reggeled dönti el, hogy milyen lesz a napod. Feküdj le korábban, állítsd be az ébresztőt 10 perccel korábbra, és iktass be egy rövid meditációt, hogy ráhangolódj a napra, esetleg csinálj három kör napköszöntőt, ebből az elsőt hosszan, a második kettőt gyorsabb tempóban. Meditáció közben nem kell mást tenned, mint csukott szemmel (akár kezedben a reggeli kávéddal) képzeld el a napodat, méghozzá a lehető legpozitívabb változatban: mindent megoldasz, és mindenhova odaérsz, és ha akadályba ütközöl, azt is gördülékenyen veszed. Viszont: ha érdekel az igazi meditálás, akkor keress fel egy jógit, és tanulj tőle, gyakorolj, iktasd be a meditációt a mindennapjaidba. Képzeld, még sétálva is lehet meditálni

2. Nyugtasd meg a gyomrodat!

Charles Bukowski amerikai író mondta, hogy szerinte badarság, hogy az író akkor alkot igazán jót, ha éhes és szomjas, ha sokat nélkülöz, ő maga sokkal jobban szeretett írni, amikor már egész jó pénzeket keresett a műveiből. Na most: akinek üres a gyomra, az aligha talál harmóniára, épp ezért fontos, hogy legalább naponta négyszer egyél kis adagokat, még akkor is, ha éppen egy nagyon szigorú fogyókúrát választottál. Az éhezésen alapuló módszereket felejtsd el, ha harmóniára vágysz, mert az életben nem találsz rá az egyensúlyra. 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

3. Mozogj, másképpen nem fog menni!

És igen, a reggeli napköszöntés kevés. Heti (legalább) három edzésre szükséged van. Ez nemcsak a felesleges zsírpárnák ellen hatásos, a stressz levezetésének is a sport az egyik legjobb módja. Okés, edzőtermezés éppen nincsen, de irány a levegő: megfelelő ruhában futhatsz, mehetsz az erdőbe sétálni, vagy akár nordic walkingolni. Mindegy, csak a mozgás legyen ritmikus és ne túl kimerítő. Merülj el benne, élvezni fogod. 

4. A melót felejtsd el!

Persze ne teljesen, de szabad keretek közé, értsd: vedd komolyan a munkaidőd, a munkára fordított időd. Kevesebb pörgés = kevesebb stressz, kevesebb okostelefonozás = nyugodtabb élet. Esténként tedd magad digitális detoxra, felejtsd el a kijelzőket. Ha ezt este olvasod, nem okés. Akár most levághatod az ágy mellé a géped vagy a telefonod. Netflix helyett pedig válassz egy könyvet. 

5. Idd meg a harmóniát!

Ha csak kávéztál egész nap, este már a teára voksolj, de ha lehet, koffeinmentesre. Válassz például citromfű teát, ellazít. Nekünk van egy elég jó receptünk, ezt is kipróbálhatod: 1 rész citromfű, 1 rész levendula, 1 rész borsmenta – ez a keverék megnyugtat és ellazít, úgy alszol majd tőle, mint a bunda. A macskagyökér képes még erre, de higgy nekünk: ez sokkal finomabb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top