nlc.hu
Horoszkóp

A kedves emberek erősebbek a többieknél

7 magyarázat arra, hogy a kedves emberek miért erősebbek másoknál

Sokszor gondolják a kedves, tiszteletteljes emberekről, hogy a viselkedésük valamilyen gyengeséget takar. Ez közel sincs így, valójában ők az erősebbek.

Az igazán erős embereknek nincsen szüksége arra, hogy fitogtassák az előnyös tulajdonságaikat. Nem szorulnak mások üres dicséretére, hogy az egójuk hízzon. Éppen ezért nem jelent gondot nekik, hogy kedvesek és elfogadók legyenek. Hiszen tudják, ezzel tesznek a legjobbat magukkal és másokkal is.

két vidám lány könyvvel a kezében hóban

Fotó: Unsplash

1. Segítenek, ahol csak tudnak

Képesek szorult helyzetben hátrébb helyezni saját magukat, és segíteni annak, akinek igazán szüksége van rá. Ők ugyanis nem fitogtatják az erejüket. Viszont amikor össze kell fogni, hihetetlen akaraterőről és kitartásról tesznek tanúbizonyságot.

2. Nagyon sok fájdalomban volt részük

Sokkal több nehézség és fájdalom van a hátuk mögött, mint bárki is gondolná. Aki kedves és derűs, arról azt feltételezik az emberek, hogy minden rózsaszín az életükben. Ez nem így van, csak megtanulták kezelni azt, és tanulni belőle. Innen ered a belső béke és a pozitív hozzáállás, amit képesek átadni másoknak is.

3. Sokat mutatnak meg magukból

Nem félnek megmutatni az érzéseiket, félelmeiket. Ők azok, akik meglepően sokat árulnak el magukról. És ettől különbek: az erős, bátor ember vállalja fel a gyengeségeit. Nem tart tőle, hogy abból hátránya lehet, és példával jár mások előtt is.

4. Képesek irányítani az érzelmeiket

De nem elfojtani! Aki elfojtja az érzelmeit, az nem hajlandó szembesülni velük. Ők megtanulták kezelni azokat. Különbséget tudnak tenni az igazán fontos és kevésbé lényeges dolgok között. Ami nem számít, azon nem idegesek, nem húzzák fel magukat. Ismerik annyira önmagukat, hogy tudják, mi szól valóban nekik, és mi az, amit valaki a saját frusztrációja miatt zúdít rájuk. Azt egyszerűen nem veszik magukra.

5. Meglátják a jót bárkiben

Ők azok, akik a legrosszabb helyzetben is tudnak jót mondani egy embertársukra. Nem a rosszat látják az emberekben, hanem a jót keresik. Ezzel olyanok is esélyt kaphatnak náluk, akiket már leírt a környezetük. Ez a hozzáállás még életet is menthet, olyanokét, akik egyébként elkallódnának.

6. Hosszú távon boldogabbak

Nem csoda, hiszen a rosszban is meglátják a jót. Aki mindig megtalálja az élet apró örömeit, örül mások boldogságának, segítségéért cserébe szeretetet kap, az sokkal boldogabb az embertársainál. 

7. Elégedettek, de fejlődnek is

Tisztában vannak vele, hogy meddig tart a komfortzónájuk, és hogy mire képesek. Elfogadják, amit az élet adott, és boldogok vele. De ez nem jelenti azt, hogy semmi többre nem vágynak. A fejlődés az életük része, és tudják, hogyan növekedjenek, hogyan legyenek jobbak. Az elfogadás adja meg a belső békét, ami táplálja az igazi erőt.

(via awerenessact)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top