nlc.hu
Horoszkóp

8 mődszer, hogy elfelejtsd az exedet

8 módszer, hogy kiverd a fejedből az exedet és továbblépj

Ha ezt az írást olvasod, az azt jelenti, hogy van valaki az életedben, akit szeretnél elfelejteni.

Egy kapcsolatot is meg kell gyászolni. Amikor szakítás után már túl vagy az erőteljes érzelmeken, azt hiszed, jobb lesz. De nem bírod kiverni őt a fejedből, a gondolataid folyton visszatérnek hozzá. Ez teljesen természetes. Ne keseredj el, nem mindig lesz így. Tanulj a helyzetből, használj ebből a tíz módszerből, amennyire szükséged van. Képes vagy visszatérni önmagadhoz.

nő lakásban fotelben ül

Fotó: Unsplash

1. Bízz a folyamatban

Nem tudod siettetni az érzéseidet. Kipróbálhatsz praktikákat, jósnőt, ráolvasást. De minden olyan tempóban fog történni, amire neked az adott helyzetben szükséged van. Légy türelmes, és koncentrálj másra. Egyszer eljön a pont, amikor ritkábban jut eszedbe, utána pedig hamarosan távolból nézed a kapcsolatot.

2. Engedd, hogy fájjon

Ne nyomd el az érzéseidet. Persze, úton-útfélen nem állsz neki üvöltve zokogni, de az otthon biztonságában engedd szabadon a könnyeidet. A szívfájdalom természetes egy szakítás után, nyugodtan sajnáld és szeresd magad. 

3. Nézd reálisan a kapcsolatot

A szép pillanatok jutnak folyton eszedbe. Ne csapd be magad! Jusson eszedbe a sok rossz, ami eljuttatott a szakításig. Ne csak a rosszra koncentrálj, mert az sem valós. Értékeld reálisan, ami történt, és okulj belőle.

4. Írd le az érzéseidet

Az írás terápiás hatása közismert. Nem kell, hogy jól fogalmazz, és ne törődj a helyesírással sem. Megnevezed az érzéseidet, elfogadod őket az írás során. Kiadod magadból, és olyan szempontokat is észreveszel, amit addig nem. Ha jól esik, később el is égetheted a füzetet, hogy fizikailag megsemmisítve a leírt érzéseket, még jobban eltávolítsd magadtól.

5. Szigetelődj el az extől

Nem tesz jót a gyászmunkának, ha időnként hallasz róla. Teljesen szigeteld el magad tőle. Ne nézz képeket, ne írj neki, és kerüld el őt. Magadban kell elrendezned a fájdalmat, a hiányt, és ha bármilyen kapcsolatba kerülsz vele, az újra és újra felszakítja a sebeket. Eljön az idő, amikor már nem lesz hatással rád.

6. Törődj magaddal

Összpontosíts magadra. Csinálj olyan dolgokat, amik örömmel és jó érzéssel töltenek el. Olvass, pótold be a csajos sorozatokat. Menj a természetbe feltöltődni, kezdj meditálni, jógázz. Készíts bonbont, és szóljon minden rólad és a boldogságodról.

7. Amikor készen állsz, randizz

Nem arról szól most a randizás, hogy ismét találj valakit, akihez gyorsan kötődni tudsz. Csak érezd, hogy tetszel másoknak is, és hogy mindig lesz jelentkező, aki odavan érted. Éld a flörtök időszakát, ami a szórakozásról szól. Engedd, hogy ezek az ártalmatlan kalandok visszaadják az önbizalmadat.

8. Ha nagyon nem megy, kérj segítséget!

Az időnél jobb gyógyír nincs a szívfájdalomra. De ha nagyon úgy érzed, benne ragadtál a negatív érzésekben, ne félj segítséget kérni. Ha nem vagy pesszimista alkat, egy enyhe depresszió akkor is leteríthet. Előzd meg a bajt. Szólj a barátaidnak, hogy segítsenek, és keressenek ők professzionális segítséget, ha neked nem megy. Értékes vagy, sokan szeretnek. Élvezd velük együtt ismét az életet!

(via relrules)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top